Επίθεση στον φωτορεπόρτερ Κωστή Νταντάμη από αγνώστους κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου του έκλεψαν και τον εξοπλισμό του

Στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι διακομίσθηκε φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα στο Σύνταγμα για το πρακτορείο sputnik μετά από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου...

Ο Κώστας Νταντάμης βρισκόταν μαζί με ομάδα συναδέλφων του όταν οι κουκουλοφόροι τους έβαλαν στο στόχαστρο από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και άρχισαν να τους κυνηγούν φωνάζοντας «πιάστε τους, σκοτώστε τους». Περίπου στο ύψος της Βουκουρεστίου, πρόλαβαν τον Κώστα Νταντάμη και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Επίθεση δέχτηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης, όταν ομάδα αγνώστων άρχισε να τον κλωτσάει και να τον χτυπάει με ρόπαλα

Ο ίδιος αφού δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παράλληλα, οι άγνωστοι που επιτέθηκαν στον φωτορεπόρτερ, έκλεψαν και τον εξοπλισμό του.

«Μου φώναζαν φέρε την κάμερα, δεν την έδωσα και άρχισαν να με χτυπούν και να με βαράνε. Ξεκίνησαν γύρω στα 2-3 άτομα και μετά μαζεύτηκαν κι άλλοι. Μου έκλεψαν τον εξοπλισμό» καταγγέλλει ο φωτορεπόρτερ.

Επίθεση και σε συνεργείο της ΕΡΤ

Επίσης, επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο της και σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που κάλυπτε τo συλλαλητήριο του Συντάγματος καταγγέλλει η ΕΡΤ .

«Βίαιη επίθεση από ακραία στοιχεία δέχτηκε συνεργείο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που εκείνη την ώρα κάλυπτε τα γεγονότα» αναφέρει η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της.

Η ΕΡΤ «καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση, η οποία αποτελεί ευθεία βολή στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία».

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν τρομοκρατούνται. Αντιθέτως, αυτά τα φαινόμενα ενδυναμώνουν τη βούλησή τους να παρέχουν αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες» αναφέρει η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της.
πηγές ΕΡΤ, ΑΠΕ, in.gr, eviazoom.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20/01/2019 - 21:06