Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Χαλυβουργικής

Ανακοίνωση - Καταγγελία από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Χαλυβουργικής που σήμερα νιώθουν όσο ποτέ άλλοτε το κλείσιμο του εργοστασίου να πλησιάζει και το εργασιακό τους μέλλον αβέβαιο. Και αυτό γιατί από σήμερα το πρωί η Χαλυβουργική δεν έχει πλέον ρεύμα , (μετά τα τεράστια συσσωρευμένα χρέη της Εταιρείας προς την ΔΕΗ , η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή του ρεύματος) .

Καταδικάζουμε όλες τις κυβερνητικές πολιτικές που οδήγησαν τους εργαζόμενους σε αυτή την θέση  , όπως και την Διοίκηση της Εταιρείας που στην ουσία άφησε το Εργοστάσιο στην τύχη του. Καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων στην Χαλυβουργική αλλά και να προβεί σε ενέργειες που δεν θα επιτρέψουν το κλείσιμο του Εργοστασίου.

Η περίπτωση της Χαλυβουργικής είναι ένα ακόμη τραγικό επεισόδιο που έρχεται να αποδείξει με τον χειρότερο τρόπο ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους για ανθρώπινη ζωή, αλλά το αμείλικτο κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους των καπιταλιστών.

Είναι επίσης ένα ακόμη τραγικό παράδειγμα που έρχεται να αποδείξει  , ότι τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τις αυταπάτες που καλλιεργεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ( παλιός και νέος ) , με αιτήματα για φθηνό ρεύμα, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους Εργοδότες.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες όλων αυτών των συνδικαλιστικών δυνάμεων που ως πλειοψηφία στο επιχειρησιακό σωματείο και στην ΠΟΕΜ συκοφάντησαν εργατικούς αγώνες και καλλιέργησαν την αντίληψη ότι οι αγώνες θα κλείσουν το Εργοστάσιο, ότι ο ηρωικός εννεάμηνος αγώνας των συναδέλφων Χαλυβουργών  , έκλεισε την Ελληνική Χαλυβουργία.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες τους γιατί ,  αντί να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για μεγάλη μάχη ενιαία στο σύνολο του Κλάδου με γνώμονα τα δικά τους συμφέροντα, έμπαιναν πάντα μπροστά για να διεκδικήσουν αυτά που είχε ανάγκη για την κερδοφορία της η Εργοδοσία.
Είναι το κυνήγι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που υπερασπίζονται μαζί ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός και όλες οι Κυβερνήσεις, στο βωμό του οποίου θυσιάζονται οι εργαζόμενοι και πετιούνται στα αζήτητα σαν στυμμένες λεμονόκουπες.
Ο κλάδος του Μετάλλου έχει πολλά τέτοια παραδείγματα. Οι εργαζόμενοι σε ΛΑΡΚΟ, στα ΕΑΣ, στα Ναυπηγεία ,  στην ΕΛΒΟ και πολλές άλλες επιχειρήσεις  , βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση και αντιμετωπίζουν την απειλή της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Καλούμε τους συναδέλφους στην Χαλυβουργική, όλους τους συναδέλφους στο σύνολο του κλάδου, να συσπειρωθούν στο κλαδικό Συνδικάτο και να απαντήσουμε ενιαία, ταξικά , βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες στον αγώνα απέναντι στην διαρκή επίθεση  Εργοδοσίας  - Κυβερνήσεων  - Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                      ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΠειραιάς 18/12/2018