ΒΟΜΒΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΡΟΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗΣ ΛΑΜΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΤΣΑΚΗ: "ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΕΡΤ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ"

Θέλουν να κρύψουν  το αληθινό τους αντιδημοκρατικό πρόσωπο και δεν μπορούν.
Μετά την  ανεκδιήγητη  δήλωση του  αντιπροέδρου  της "Νέας" Δημοκρατίας  Άδωνη Γεωργιάδη, ότι τα μέλη και οι φίλοι  του κόμματος θα βρούν κάποιο τρόπο να μην πλήρώνουν το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ, ο  βουλευτής της ΝΔ ,καθηγητής της Νομικής στο Δημόσιο και το φορολογικό Δίκαιο και τέως  πρόεδρος  του εποπτικού  συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ  Θ. Φορτσάκης, έριξε άλλη μια  βόμβα  ακροδεξιού "κρότου" και Μητσοτακικής "λάμψης" , προτείνοντας  να καταργηθούν  τελείως  οι ειδήσεις  απο την ΕΡΤ.
Αυτό και άλλα πολλά  φαιδρά  ειπώθηκαν  απο το στόμα  του τέως  "πρύτανη της ΓΑΔΑ" (έτσι τον φώναζαν οι φοιτητές όταν  διοικούσε μαζί με τους ασφαλίτες και τους ΔΑΠίτες το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο), στην εκπομπή Kontra 24 της 20/9/2018  του Αιμίλιου Λιάτσου  στην οποία  ήταν καλεσμένος.
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης  που επίσης  παρίστατο  στην εκπομπή καθώς επίσης και η  πλειοψηφία των υπολοίπων  προσκεκλημένων, αντέδρασαν έντονα σε αυτήν την πρωτοφανή πρόταση  η οποία  ευθέως παραβιάζει  το πνεύμα  του άρθρου 15 του Συντάγματος  και που
ξεδιάντροπα  μετατρέπει  το αγαθό της ενημέρωσης  σε  μονοπωλιακό προνόμιο, των   αγαπημένων  σε αυτόν και το κόμμα του  Βαρώνων των ΜΜΕ.
Τι κι αν καθημερινά  παραβιάζονται το Σύνταγμα, οι νόμοι και κάθε κανόνας  δημοσιογραφικής  δεοντολογίας  απο τα ιδιωτικά κανάλια με κατασκευή   fake news, παρουσίαση  της είδησης με  χυδαία και απροκάλυπτα  προπαγανδιστική μέθοδο,απόκρυψη  ειδήσεων  που  ενδεχομένως  βλάπτουν  τους σκοτεινούς σκοπούς  των διευθυντηρίων   και των  news room της παλιάς διαπλοκής κλπ,αρκεί να εξαφανισθεί  η ΕΡΤ  απο το χάρτη των ΜΜΕ  (όπως  λέει ο δεξιότατος  Μπογδάνος)και μέχρι να γίνει αυτό , είτε με περικοπή  στο μισό του ανταποδοτικού  τέλους όπως  λέει ο Μητσοτάκης , είτε  με δεύτερο μαύρο  όπως  του προτείνουν τα ακροδεξιά  εξαπτέρυγά του, να αφαιρέσουμε απο την ΕΡΤ  την συνταγματικά  επιβεβλημένη υποχρέωση  της ενημέρωσης. αφήνοντάς την στα χέρια  των "ειδικών"  στην εξαπάτηση και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Σύνταγμα της Ελλάδας - Άρθρο 15 παραγρ.2

 Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους.
 Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει.
Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Νόμος ορίζει τα σχετικά με την υποχρεωτική και δωρεάν μετάδοση των εργασιών της Βουλής και των επιτροπών της, καθώς και προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54