Κατασβέστηκε η φωτιά στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος – Επιστρέφει στον Πειραιά

Φωτιά -από αδιευκρίνιστη αιτία- εκδηλώθηκε περί τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες 8 ναυτικά μίλια της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε σε φορτηγό, αλλά κατά δήλωση του πλοιάρχου λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου και κατασβέστηκε.

Αμέσως δόθηκε εντολή όλοι οι επιβάτες να ανέβουν στα επάνω καταστρώματα για περισσότερη ασφάλεια, ενώ το πλήρωμα καθησύχασε τους επιβάτες ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Άμεση η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος που έσπευσε με 8 πλωτά σκάφη.Όπως ανέφεραν αξιωματικοί του Λιμενικού στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ήδη δύναμη της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσαν φλόγα, παρά μόνο καπνό.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν θα χρειαστεί εκκένωση του πλοίου αν και όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί σε δύο σταθμούς στο πρυμναίο τμήμα.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος,  επιστρέφει για προληπτικούς λόγους, με μειωμένη ταχύτητα, στο λιμάνι του Πειραιά με τη συνδρομή τεσσάρων ρυμουλκών.

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έχει τεθεί σε ισχύ σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.

Η ΕΡΤ με έκτακτα δελτία ενημέρωσε για το γεγονός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ