ΠΟΣΠΕΡΤ: ΚΑΙ Η ΕΦ.ΣΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ FAKE NEWS

                                 
Αγ. Παρασκευή  26/7/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΙ Η ΕΦ.ΣΥΝ  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ  ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
FAKE NEWS

 Η Εφημερίδα των Συντακτών, που όπως ισχυρίζεται, έχει ως μοναδικό εργοδότη τους αναγνώστες της! δυστυχώς, για άλλη μια φορά υποτίμησε την αντίληψή τους και σε μια προσπάθεια να τους χειραγωγήσει, παραποίησε μια «είδηση», επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε πει ο Γ. Πλειός στη συνέντευξή του στην Α. Νταρζάνου (Αυγή 15/4/2018): “Το δύσκολο είναι να μην πουν ψέματα οι δημοσιογράφοι, να σκάψουν για τεκμήρια των γεγονότων, όχι το αντίστροφο … Υπάρχουν δύο ειδών σκόπιμες παραποιήσεις. Αυτές που κατασκευάζουν ένα γεγονός χωρίς να υπάρχει. Η πρώτη είναι οι ψευδείς ειδήσεις (fake news) που διώκονται και από τον νόμο σε πολλές χώρες. Η δεύτερη κατηγορία ειδήσεων είναι αυτή στην οποία έχουν «πειραχτεί» κάποιες παράμετροι…”.

Αναφερόμαστε στο σημερινό μονόστηλο της ΕΦ.ΣΥΝ με τίτλο «Της …αργίας» το οποίο είναι ο ορισμός της παραποίησης μιας είδησης , με στόχο αφενός την σπίλωση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και των εργαζόμενων, αφετέρου την ανάδειξη του «αναπληρωτή διευθ. Συμβούλου» της ΕΡΤ ως «τιμητή των πάντων».

Παραποίησαν την είδηση μετασχηματίζοντάς την σε fake news, αφού ενώ γνώριζαν τη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, που δημοσιεύθηκε πριν ακόμα αποφασίσει σχετικά το Δ.Σ , και η οποία καλούσε τους εργαζόμενους στην Αττική να εργαστούν κανονικά στις 26/7 , προχώρησαν στο ανακάτεμα του ψέματος και της αλήθειας.

Δεν θα ασχοληθούμε ούτε με την «Καθημερινή» ούτε και με το χρυσαυγίτικο «Μακελλειό» που αναφέρθηκαν στην «είδηση» με παρόμοια παραποίηση , γιατί πολύ απλά δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από ένα περιβάλλον στο οποίο το fake είναι ο κανόνας.

Αυτή όμως την εμμονική αντι-ΠΟΣΠΕΡΤική στάση της ΕΦ.ΣΥΝ, για χάρη του «κυρίου τίποτα», την εκθέτει στο αναγνωστικό της κοινό. Δυσκολευόμαστε να την αντιληφθούμε , όπως επίσης να καταλάβουμε τι είδους «δεσμοί» υπάρχουν μεταξύ ορισμένων συντακτών της εφημερίδας και του προαναφερόμενου «στελέχους» της ΕΡΤ, ώστε κόντρα ακόμα και στους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφίας, υιοθετούν «αβρόχοις ποσί», όλα όσα πιθανώς τους διοχετεύει για το προσωπικό του προφίλ, το οποίο η ΕΦ.ΣΥΝ έχει αναλάβει εργολαβικά.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι, δεν πρόκειται ούτε και αυτή τη φορά να ακολουθήσουν την δύσοσμη καμαρίλα που ψάχνει να βρει «εξιλαστήρια θύματα» ή άλλοθι για να δικαιολογήσει την δική της ανικανότητα ή και σκοπιμότητα.

Δεν λυγίσαμε περικυκλωμένοι από τις ύαινες της ακροδεξιάς κοινοπραξίας, ούτε όταν πολιτικά ετερόκλητα τρωκτικά εκτός και εντός της ΕΡΤ που ψευδόμενοι και λασπολογώντας έκαναν τα πάντα για να μην σταθούμε δυνατά στα πόδια μας, ώστε να είναι ανοιχτός ο δρόμος για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

Αυτό  κάποτε  θα πρέπει να το καταλάβουν όσοι παριστάνοντας τους «αριστερούς» εξυπηρετούν συμφέροντα ρίχνοντας νερό στο μύλο των νοσταλγών του μαύρου, αδιαφορώντας αν με την απροκάλυπτη υποστήριξη μερικών ξεπεσμένων, εκθέτουν περισσότερους και περισσότερα από την αξιοπιστία των μέσων στα οποία εργάζονται . Μάταια προσπαθούν να βγάλουν στο προσκήνιο σκελετούς από την ντουλάπα.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ ποτέ δεν στάθηκαν σε αργίες, ούτε φυγομαχούν ( είναι παγκοίνως γνωστό), αντίθετα υπερβάλουν εαυτών πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εθνικές καταστροφές.

Παραμένουμε συνεπείς στις υποσχέσεις που δώσαμε στην κοινωνία κατά την διάρκεια του δίχρονου αγώνα εναντίον στο μαύρο.

Ας μας απαντήσουν όλοι αυτοί, πότε, που και πως η ΕΡΤ δεν ήταν αδιάληπτα παρούσα, είτε καθημερινή , είτε αργία. Οι φθηνοί συκοφάντες περισσεύουν…