Συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης στις 3 Ιούλη, ενόψει της κινητοποίησης Σωματείων και Φορέων για τον ΧΥΤΑ Φυλής στις 5 Ιούλη

Συνέντευξη Τύπου ενόψει της κινητοποίησης για τον ΧΥΤΑ Φυλής που διοργανώνουν Σωματεία και Φορείς της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας, την Πέμπτη 5 Ιούλη, με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, θα παραχωρήσει ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης την Τρίτη 3 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο δημάρχου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εξελίξεις που αφορούν τον ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και τον σχεδιασμό για τη δημιουργία καινούριων χωματερών είναι ραγδαίες. Ταυτόχρονα, μαζικές είναι οι πρωτοβουλίες και οι κινητοποιήσεις των Σωματείων και των φορέων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που θέλουν να υλοποιήσουν Περιφέρεια Αττικής και κυβέρνηση, αναγκάζοντας το λαό εδώ και 60 χρόνια να ζει δίπλα στη χωματερή, με αποτέλεσμα να βλάπτει την υγεία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του.

Η προκλητική δήλωση της περιφερειάρχη Αττικής, κας Δούρου στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο απέναντι στην κινητοποίηση των Σωματείων και των Φορέων αποδεικνύει τους πραγματικούς σκοπούς και την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας.

Η κ. Δούρου, όχι μόνο ομολόγησε με κυνικό τρόπο τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά παραδέχτηκε τη δημιουργία νέων χωματερών στο Γραμματικό, στο παλιό λατομείο Μουσαμά και σε άλλα 4 σημεία.
Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να απειλήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα της περιοχής ότι "θα τη βρει απέναντί του"!
Κι όλα αυτά λίγα χρονιά μετά την προεκλογική της συγκέντρωση στο Μενίδι το 2014, όπου δήλωνε αναφερόμενη στην αναγκαιότητα του κλεισίματος της χωματερής στη Φυλή:
"Η Αττική µας έχει επιτροπές και πρωτοβουλίες πολιτών στη Φυλή και την Κερατέα, στο Γραμματικό, στον Ωρωπό και αλλού που µας δείχνουν το δρόμο των δίκαιων αγώνων για τη ζωή µας”.

Το πρόσφατο ρήγμα στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής, που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο της χωματερής και τόνους σκουπιδιών στις γειτονιές της Αττικής, είναι μια ακόμα απόδειξη του υπερκορεσμού της χωματερής. Την ίδια στιγμή επιπρόσθετη εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, στα τέλη Μάη, αποφασίστηκε η αύξηση της εισφοράς των δήμων της Αττικής προς τον ΕΔΣΝΑ κατά 11,4%, την στιγμή που, σήμερα ειδικά, είναι επιτακτική η ανάγκη μείωσης της εισφοράς και κατ΄ επέκταση μείωσης και στα δημοτικά τέλη προς όφελος των λαϊκών οικογενειών.

Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις και με επόμενο σταθμό τη συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, την Πέμπτη 5 Ιούλη, που καλούν τα Σωματεία και οι Φορείς Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας, σας καλούμε στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, την Τρίτη 03/07, στις 12:00, στο γραφείο δημάρχου.

Καμία σκέψη για νέα χωματερή στο Λατομείο Μουσαμά.

Η υγεία και η ποιότητα ζωής του λαού της πόλης μας είναι αδιαπραγμάτευτη!»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54