Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: ΟΧΙ στην αναστολή λειτουργίας της ΩΡΛ κλινικής του Παίδων Πεντέλης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαμαρτύρεται έντονα για την υποβάθμιση της λειτουργίας της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που οδηγεί στο κλείσιμό της.

Η προσπάθεια διατήρησης στοιχειώδους λειτουργίας της ΩΡΛ κλινικής του ΓΝ Παίδων «Αγία Σοφία» που αποδεκατίστηκε με την αποχώρηση τεσσάρων ιατρών ΩΡΛ, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας της ΩΡΛ κλινικής και σε γενική υποβάθμιση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά γιατρών του στο «Αγία Σοφία», έστω και προσωρινά.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης βιώνουν, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, τη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου τους από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε κινητοποιήσεις από σήμερα, Δευτέρα 25/6/2018 με κλείσιμο Χειρουργείων και Εξωτερικών Ιατρείων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργούν κανονικά οι ΩΡΛ κλινικές των νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης και «Αγία Σοφία».

Στηρίζουμε, επίσης, τον αγώνα της ΠΟΕΔΗΝ και των Σωματείων Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Αμαλία Φλέμινγκ» και Παίδων Πεντέλης για ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη των νοσοκομείων σε δομές, ειδικότητες και κλινικές που έχει ανάγκη η περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54