Λαϊκή Ενότητα : "Πολύς κόσμος, παρά την καταρρακτώδη βροχή, στο φεστιβάλ unity της ΛΑ.Ε"

Πολύς κόσμος, παρά την καταρρακτώδη βροχή, στο φεστιβάλ unity της ΛΑ.Ε

Με πολύ κόσμο, παρά την καταρρακτώδη βροχή, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, όπου τελικά μεταφέρθηκε η εκδήλωση, και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (23/6) το βράδυ στη δεύτερη μέρα στο φεστιβάλ της ΛΑ.Ε Unity η συζήτηση ανάμεσα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. και τους τρεις πανεπιστημιακούς: Λεωνίδα Βατικιώτη, Δημήτρη Καλτσώνη και Θόδωρο Μαριόλη.Τη συζήτηση αυτή, που είχε ως θέμα «Για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα απέναντι στα Μνημόνια και στην Επιτροπεία», συντόνισε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Οι ομιλητές ανέλυσαν τη σημερινή συγκυρία, μετά την απόφαση του EUROGROUP, με την προώθηση πολιτικών λιτότητας και εξευτελιστικής εποπτείας μέχρι το 2060 και άσκησαν δριμύτατη κριτική στην νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα και στη μνημονιακή αντιπολίτευση. Επίσης, παρουσίασαν τις προτάσεις και τις θέσεις τους για μια εναλλακτική στη λιτότητα και στον ευρωμονόδρομο προοπτική και για την αναγκαιότητα της συγκρότησης μετώπου των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.Προηγήθηκαν, πριν αρχίσει η δυνατή καταιγίδα, δύο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις «Από την δουλειά στην δουλεία» και «Δήμοι και δημοκρατία: Για ένα κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», με μαζική παρουσία εργαζομένων, συνδικαλιστών και νεολαίων η πρώτη και πλήθους εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κινημάτων η δεύτερη.

Μετά την κεντρική συζήτηση ανακοινώθηκε ή ακύρωση λόγω κακοκαιρίας των συναυλιών που είχαν προγραμματιστεί με τους BaildSA και τον Βαγγέλη Κορακάκη στην πρώτη σκηνή και τους Desert Monks, Magic De Spell και Στάθη ΔρογώσηΒεγγάλη Μαρκαντώνη, στην δεύτερη σκηνή.

Παρά ταύτα, όμως, στήθηκε από τους οργανωτές με φαντασία και μεράκι μία τεράστια τραπεζαρία, που λειτούργησε ως συλλογική ταβέρνα με πολύ μεγάλη συμμετοχή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Η επιτυχία, παρά την πρωτοφανή για την εποχή κακοκαιρία, του διήμερου φεστιβάλ της Λαϊκής Ενότητας Unityστέλνει ελπιδοφόρα, ενωτικά, αγωνιστικά και νικηφόρα μηνύματα στο λαό και στη νεολαία.

Οι πολιτικές, κινηματικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις της ΛΑ.Ε θα συνεχιστούν και μέσα στο καλοκαίρι με νέες καινοτόμες εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες.
Λαϊκή Ενότητα
24/6/2018Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24/06/2018 - 21:30