Σε 24 πόλεις τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19:30 το απόγευμα

Σε 24 πόλεις της Ελλάδας υπάρχει κάλεσμα σε συλλαλητήρια ενάντια στην χρήση του ονόματος της Μακεδονίας για την ονομασία των Σκοπίων σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 .

Τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στις 19:30 σε 15 πόλεις της Μακεδονίας και εννέα πόλεις της υπόλοιπης χώρας.

H Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας διοργανώνει συγκεντρώσεις σε 15 πόλεις της Μακεδονίας οι οποίες είναι: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα.

Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις συμπαράστασης στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα σε τουλάχιστον ακόμη εννέα πόλεις εκτός Μακεδονίας.


Οι συγκεκριμένες συγκεντρώσεις δεν διοργανώθηκαν από την Επιτροπή Αγώνα αλλά από απλούς πολίτες που αποφάσισαν να βγούν στις πλατείες για τη Μακεδονία.

Οι πόλεις αυτές είναι: Λάρισα, Ιωάννινα, Βόλος, Θήβα, Κέρκυρα (στις 19:00  στο Σαρόκο), Ρόδος, Χαλκίδα, Χανιά και Κως.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στην Πέλλα.
Οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» σε κάθε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές».


Επιτροπή Συλλαλητηρίων: Στις εξέδρες των συγκεντρώσεων της Τετάρτης δεν έχουν θέση τα κόμματα
Για τα πρόσωπα που θα βρεθούν στις εξέδρες των δεκαπέντε πόλεων της Μακεδονίας στις συγκεντρώσεις της Τετάρτης, τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας:

Όσα με σαφήνεια ξεκαθαρίστηκαν στις συνεντεύξεις τύπου για τη διοργάνωση των συγκεντρώσεων εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο. Στο βήμα των εκδηλώσεων θα βρεθούν και θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι των πόλεων, οι οικείοι Μητροπολίτες και οι ομιλητές που ορίστηκαν από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στις εξέδρες των κινητοποιήσεων δεν έχουν θέση τα κόμματα. Την Τετάρτη μιλάει ο λαός, αναφέρει η Επιτροπή στη σχετική της ανακοίνωση.