Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής: Να παρθούν πίσω οι παράνομες εκδικητικές απολύσεις:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣΣυνάδελφοι,

Η διοίκηση των εταιριών ΑΝΑΜΕΤΤ και ΒΙΑΝΑΤ, εταιρίες του ομίλου Στασινόπουλου, προχώρησε σε απολύσεις – συνδικαλιστικές διώξεις 2 πρωτοπόρων συναδέλφων, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της εκλογής τους στα όργανα του Συνδικάτου μας, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες καθώς και σε απολύσεις άλλων συναδέλφων οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν ενεργά στο πλευρό τους.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους των εργοστασίων αυτών, σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου Στασινόπουλου, σε κάθε μεταλλεργάτη, τη διοίκηση του ομίλου Στασινόπουλου για τις παράνομες, τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις των συναδέλφων, και απαιτούμε την επαναπρόσληψή τους.

Δεν θα περάσει η προσπάθεια της εργοδοσίας, να παρεμποδίσει την νόμιμη συνδικαλιστική δράση, που σκοπό έχει την οργάνωση των εργαζομένων για να διεκδικήσουμε καλύτερα μεροκάματα, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για να μπορούμε κι εμείς να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειες μας. Δε θα σταματήσουμε.

Ο όμιλος Στασινόπουλου, από τους πρώτους στον κλάδο του Μετάλλου, τα τελευταία χρόνια εξασφαλίζει τεράστια κέρδη από τη δικιά μας δουλειά. Την ίδια ώρα οι εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον όμιλο και του εξασφαλίζουν τα πλούτη του είναι εντατικοποίηση, εργατικά ατυχήματα, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, κακοπληρωμένη εργασία, δεκάδες εργάτες που αλλάζουν νομούς για να δουλέψουν μέσω εργολάβων, εργάτες εκτεθειμένοι σε επικίνδυνα υλικά.

Μόλις πριν λίγες ημέρες είχαμε 2 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, ενός συναδέλφου μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στη Μάνδρα και ενός κατά τη διάρκεια που πήγαινε στη δουλειά του.

Οι απολύσεις έχουν σκοπό να χτυπήσουν τους πρωτοπόρους εργάτες που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση των εργατών για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Θέλει να ξεμπερδεύει με όσους σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας, σιγή νεκροταφείου για να μη κουνιέται φύλλο για να αυξάνουν την εκμετάλλευση μας από την οποία θησαυρίζουν.

Απολύει πρωτοπόρους εργάτες για να μπορεί να εκμεταλλεύεται κάθε μέρα ανεμπόδιστα όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.

Αυτή την περίοδο εντείνετε η καταστολή από την κυβέρνηση και την εργοδοσία για να έρθει η «δίκαιη ανάπτυξη», η «ανάπτυξη για όλους». Αυτή είναι η ανάπτυξη τους, υπερκέρδη πάνω στα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα. Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση για την κατάσταση αυτή.

Αυτή είναι η δημοκρατία τους.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, κάθε τίμιο εργάτη να στηρίξουν τη δράση του συνδικάτου μας ενάντια στο μηχανισμό απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και να καταδικάσουν τις διώξεις σε βάρος των πρωτοπόρων εργατών δείχνοντας την αλληλεγγύη τους.

Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους. Να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις – συνδικαλιστικές διώξεις με τη στάση που θα κρατήσουμε. Με οργάνωση και συσπείρωση στο Συνδικάτο μπορούμε να παλέψουμε για να γίνουν οι ανάγκες μας πραγματικότητα και τα όνειρα μας εφιάλτες τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., site: https://www.syndikatometallou.gr