Συλλαλητήριο για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς σήμερα στην Ορεστιάδα

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στην Αδριανούπολη πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 11/3, σε λίγη ώρα στην Ορεστιάδα.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 13:30, στην κεντρική πλατεία, με μοναδικό αίτημα να επιστρέψουν στην Ελλάδα ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η κινητοποίηση πρόκειται να είναι μεγάλη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο σημείο θα βρεθούν και οι γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Άλλωστε, τη Δευτέρα θα βρεθούν ξανά στην Ανδριανούπολη, προκειμένου να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή όπου κρατούνται.

 Η συγκέντρωση είναι μία πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλόγων της περιοχής, όπως του ιστορικού και πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου "Καστροπολίτες Γνώση και Δράση", της Β ΕΛΜΕ Έβρου, του Σπάρτακου Κομοτηνής και πολλών άλλων που συμπαρίστανται, όπως αναφέρει το ant1news.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, έχουν οργανωθεί ομαδικές αναχωρήσεις, ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να δώσει το παρόν, ως "απάντηση" στην προκλητικότητα των Τούρκων.

Και μπορεί η Αθήνα επισήμως να κρατά χαμηλούς τόνους στο ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ωστόσο, επιμένει να μιλά για ομηρία καλώντας από την Πάφο, την Άγκυρα να λήξει άμεσα το θέμα.

«Η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτό το απλό γεγονός, το οποίο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στα σύνορα, που θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών, η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο Έλληνες αξιωματικούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στη Γαλλική Liberation με μία φράση «βόμβα» προειδοποιεί για τα χειρότερα στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. «Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα» τόνισε ο ίδιος, ενώ σε ομιλία του στο φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-59, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, στην Πάφο, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία προκαλεί και συμπεριφέρεται με αλαζονεία, προσβάλλοντας το διεθνές δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή.


πηγές: το pontiki, euro2day.gr