Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος έριξε στη θάλασσα των Ιμίων στεφάνι στη μνήμη των τριών νεκρών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού

Έγινε προσπάθεια από Τουρκικά πλοία να παρεμποδιστεί η παρουσία του Π. Καμμένου στα Ίμια και η εκδήλωση ρίψης στεφάνου

Επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η παρουσία δύο περιπολικών σκαφών του τουρκικού λιμενικού κατά την άφιξη του υπουργού Πάνου Καμμένου στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα Ίμια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μαζί με τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη επέβαιναν στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος» που έπλευσε στην περιοχή προκειμένου να γίνει ρίψη στεφάνου προς τιμή των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν κατά την πτώση ελικοπτέρου το 1996.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ίπτατο ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.

Την παρουσία των τουρκικών πλοίων επιβεβαιώνει οπτικοακουστικό υλικό του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.