Σήμερα η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Ζόραν Ζάεφ για το Σκοπιανό στο Νταβός

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Σκοπιανό ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ, συναντώνται σήμερα το απόγευμα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, για να αναζητήσουν μια κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό.


Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων επικεντρώνεται το ελληνικό ενδιαφέρον, στο περιθώριο των σημερινών εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, ενόψει της συνάντησης που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της γείτονος χώρας Ζόραν Ζάεφ να είναι ιδιαίτερης κρισιμότητας.
Αύριο ο κ.Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον επίτροπο Οικονομικών,Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της γ’ αξιολόγησης και ενώ η χώρα εισέρχεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο εξάμηνο -όπως επισημαίνει η κυβέρνηση- για την εξεύρεση λύσεων αναφορικά με το μεταμνημονιακό καθεστώς εποπτείας της οικονομίας, αλλά και την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Πριν από τη συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 ώρα Ελλάδας, ο κ.Τσίπρας θα συμμετέχει σε πάνελ στις 13:30, με τίτλο «Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο».

Θέμα του φετινού οικονομικού Φόρουμ, στο Νατβός, είναι «Η οικοδόμηση ενός κοινού μέλλοντος σ` έναν κατατεμαχισμένο κόσμο», ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με ομιλία του οποίου θα κλείσουν οι εργασίες του φόρουμ την Παρασκευή.Πηγές ΑΠΕ - ΕΡΤ