Ψηφίστηκε με 154 ψήφους το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης - Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Μεγαλοικονόμου

Μετά την θετική ψήφο από την ανεξάρτητη βουλευτή στο πολυνομοσχέδιο - Με 155 ψήφους πέρασε το άρθρο για την απεργία

Η θετική ψήφος της άνοιξε την πόρτα της εισόδου της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αίτημά της, το οποίο διατύπωνε με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Αίτημα που έγινε αποδεκτό. Στην επιστολή της προς τον κ. Τσίπρα αναφέρει: «Σας δηλώνω την βούλησή μου όπως προσχωρήσω ως συνεργαζόμενη βουλευτής στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ». Ενώ στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο πρωθυπουργός κάνει γνωστό ότι η κυρία Μεγαλοοικονόμου «εντάσσεται στην ΚΟ ως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής».


Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (141 ψήφοι).

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησαν η ΝΔ στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα, το ΚΚΕ στην αρχή του νομοσχέδιο στο άρθρο για τις απεργίες και η ΔΗΣΥ στα άρθρα για τη διαμεσολάβηση και το «πόθεν έσχες» των στελεχών του ΤΧΣ καθώς και για την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς:

- η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «όχι» σε όλα

- το ΚΚΕ ψήφισε «όχι» σε όλα, πλην του άρθρου για τα οικογενειακά επιδόματα, στο οποίο δήλωσε «παρών»

- το Ποτάμι ψήφισε «όχι» σε όλα, πλην του άρθρου για τις απεργίες, στο οποίο δήλωσε «παρών»

- Η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα ψήφισε «όχι» σε όλα και δήλωσε «παρών» στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα

- Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης ψήφισε «όχι σε όλα και «ναι» στο άρθρο για τις απεργίες

- Η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ψήφισε «ναι» σε όλα

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και 'Αννα Μισέλ - Ασημακοπούλου, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Αιτιολογώντας την ψήφο του «παρών» που αφορά στα επιδόματα τέκνων, το ΚΚΕ σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι αυξάνει το συνολικό κονδύλι και επιδοτεί το πρώτο και δεύτερο παιδί, πρόκειται για μέτρο αναδιανομής της φτώχειας, παίρνοντας από τους φτωχούς για να δώσει στους φτωχότερους, αφού η επιδότηση αυτή είναι ελάχιστη, ενώ την ίδια στιγμή μειώνει τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων».

ΑΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15/01/2018 - 21:05