Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τη δήλωση Ερντογάν περί αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης

Προβληματισμένη δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση για τις δηλώσεις τουΤαγίπ Ερντογάνπου ζήτησε επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΣΚΑΪ».

Ενδεικτική η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου που για την συνέντευξη του Ταγιπ Ερντογάν ανέφερε ότι «εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα». Πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψή του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες, όχι να υψωθούν τείχη. Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών. Οι αναφορές περί αναθεώρησής της δεν συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διπλωματικές πηγές της Αθήνας χαρακτηρίζουν εξαιρετικά σημαντική την επίσκεψη του προέδρου της Τοιυρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος φτάνει σήμερα στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την Παρασκευή ο Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Θράκη.Πηγή 902.gr