Η Ευθυμία Γιώσα σήμερα Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στην εκπομπή ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ του Σταύρου Σταυρόπουλου στην ΕΡΤ Open στις 10 το βράδυ

ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ


Σήμερα στην εκπομπή ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ στην ΕΡΤ Open, στις 10 το βράδυ, καλεσμένη μου είναι η Ευθυμία Γιώσα (1991 - ) με το ενδιαφέρον βιβλίο της "Σώματα πτερόεντα" (Ekdoseis Sokoli - Εκδόσεις Σοκόλη).
Ο μονόλογος ενός φθαρτού σώματος έχει πάντα ενδιαφέρον - χωρίς την ψυχή. Ιδίως ενός σώματος που σκορπίζεται, κατά την παράφραση της Ομηρικής φράσης από την Ιλιάδα "Έπεα πτερόεντα" που προτάσσει ο τίτλος.
Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει - για μένα - η αφιέρωση αυτού του κειμένου "στην ανυπακοή των σωμάτων". Να δούμε ποιό είναι το ελεύθερο σώμα, ποιό το συμβατικό, ποιό το διακεκριμένο. Ειδικά το τρίτο - που με αφορά και περισσότερο, ως ιστορία.

Κάθε σώμα διηγείται την ιστορία του: Με μικρές παραπομπές, με ελάχιστες κινήσεις, με μεγάλα λάθη. Αυτενεργεί. Η ψυχή παρακολουθεί σκωπτικά τα δρώμενα. Και σχολιάζει.

Να δούμε. Αν δούμε. Ο, τιδήποτε δούμε.
Πάντως, θα δούμε.

Μουσικές Post Rock. Σωματικές. Από όλον τον κόσμο.


Συντονιστείτε στο ελεύθερο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστοσελίδα της www.ertopen.com/radio  ή στο www.live24.gr
Το πρόγραμμά αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3 στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο.
Από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5
Στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς στην Ελλάδα.

Για τη συμμετοχή σας! Μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210 6002909-10 ή να στείλετε αποστολή SMS γράφοντας: 
1Π(κενό) και μετά το ΜΗΝΥΜΑ στο 54045