ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ/ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ANGELS ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Στην Ελλάδα της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης και των οικολογικών καταστροφών προστίθεται η Ελλάδα των δηλητηριάσεων και των βασανισμών άγριων ζώων αλλά και των ήμερων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.


Η πρόσφατη εμπειρία μας έρχεται από το νησί της Αίγινας όπου δυστυχώς σημειώνονται πολλά περιστατικά κακοποίησης, βασανισμού και θανάτωσης ζώων, με πρόσφατη εμπειρία την θανατηφόρα δηλητηρίαση ενός νεαρού λαμπραντόρ και τον αποτρόπαιο βασανισμό μέχρι θανάτου ενός πιτ μπουλ, και όλα αυτά μέσα σε 2 μέρες. Και τους δύο σκύλους τους αναζητούσαν οι ιδιοκτήτες τους με τις οικογένειές τους.

Στον αντίποδα αυτής της τραγικής διαπίστωσης βρίσκεται η συγκινητική κινητοποίηση κατοίκων της Αίγινας, αλλά και άλλων πολιτών, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και με την φυσική τους παρουσία, οι οποίοι αγαπούν και προστατεύουν τα ζώα.

Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό.

Ελπίζουμε από πλευράς του Δήμου της Αίγινας να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας, η ενημέρωση αλλά και η υποδειγματική τιμωρία στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για όσους κακοποιούν ή θανατώνουν ζώα.

Τα δολοφονημένα ζώα απο βασανισμούς και δηλητηριάσεις από αρρωστημένους και επικίνδυνους ανθρώπους είναι υπόθεση όλων μας αλλά και υπόθεση της Δικαιοσύνης και των τοπικών αρχών. Όχι άλλα κακοποιημένα και δολοφονημένα ζώα στην Ελλάδα.

Όχι άλλα κακοποιημένα και  δολοφονημένα ζώα στην Αίγινα.Φτάνει πια.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση/κάλεσμα της Ομάδας Angels Team Athens σχετικά με την περίπτωση βασανισμού και θανάτωσης του ενός από τους δύο σκύλους που δολοφονήθηκαν στην Αίγινα :“Ομάδα Angels Team Athens
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ!!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!!
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ - ΟΜΑΔΕΣ και ΠΡΟΦΙΛ!!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!
Διαβάστε όλο το κείμενο μέχρι το τέλος για να βγάλει νόημα.


Σάββατο 16/09/2017
θα πάμε Αίγινα με το δρομολόγιο των 12:15 το μεσημέρι και θα επιστρέψουμε με το δρομολόγιο των 19:45 το απόγευμα. Παρακαλώ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
Όποιος μπορεί να ακολουθήσει ας δηλώσει συμμετοχή στα σχόλια, θα βάλει ένα λιθαράκι στο να γίνει πιο ισχυρή η παρουσία μας, και να δείξουμε πόσο ενωμένοι είμαστε απέναντι σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα!


Πολύ σοβαρό έγκλημα στην Αίγινα! Δεν γνωρίζουμε τον δράστη. Κάποιος πήρε το δεσποζόμενο σκυλάκι που βλέπετε στις φωτό από σπίτι, το βασάνισε και το σκότωσε!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ!!!
Θέλω να πάμε Αίγινα σαν ομάδα το Σάββατο 16/09/2017, για να δώσουμε οσο μεγαλύτερες διαστάσεις γίνεται στο θέμα. Να το κάνουμε γνωστό στο Πανελλήνιο! 


Να δει ο δράστης ότι αυτό δεν περνάει έτσι, δεν το έφαγε το σκοτάδι, ο κόσμος το είδε, η Ελλάδα όλη το είδε, και το καταδικάζει. Να κάνουμε τους κατοίκους του νησιού αλλά και την αστυνομία, να είναι σε επιφυλακή!

Να κάνουμε το κράτος να ασχοληθεί, να προσφέρει ότι βοήθεια και ότι μέσο χρειάζεται για να γίνει η κατάλληλη έρευνα ώστε να βρεθεί ο δράστης.

Θα κάνουμε σε συνεργασία με το δήμο, ομιλία στον κόσμο, να ενημερώσουμε για το τι είναι κακοποίηση ζώου, πως επηρεάζει την κοινωνία μας και πόσο επικίνδυνο είναι ακόμα και για τα παιδιά τους.

Να κάνουμε και έκκληση για εθελοντές στην Αίγινα, γιατί μετά από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, θεωρώ ότι είναι προτεραιότητα να ξεκινήσει η ομάδα μας την δράση της στο νησί. Να κάνουμε επαφή με το τοπικό τμήμα, και να μοιραστούμε μαζί τους το έργο μας και το όραμά μας, και να τους ενημερώσουμε πόσο σημαντική είναι η σωστή συνεργασία μεταξύ αστυνομίας και ενεργού εθελοντή. 

Αν υπάρχει συμμετοχή εθελοντών έστω και για μια ομάδα (3 άτομα) τότε θα γίνει και η εκπαίδευση τους επί τόπου.

Εδώ θα δείτε τις αρχικές δημοσιεύσεις από τους ανθρώπους που έχασαν τον σκυλάκο τους.

Έκκληση για να βρεθεί, όταν δεν ξέρανε ακόμα τι είχε γίνει:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1542506989103077&set=a.343228792364242.80643.100000313737853&type=3&theater


Όταν τον βρήκαν δολοφονημένο...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1544195148934261&set=a.343228792364242.80643.100000313737853&type=3&theater
Χρύσα Αριάδνη Κουσελά
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13/09/2017 - 20:47