Τα καλέσματα σε κινητοποιήσεις για σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ημέρα των εγκαινίων της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Τα συνδικάτα, τα σωματεία εργαζομένων και οι πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και του α/α χώρου για άλλη μια χρονιά καλούν σε κινητοποιήσεις την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της αστυνομίας για άλλη μια χρονιά, με χιλιάδες αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης.

Στο Άγαλμα Βενιζέλου καλούν σε συγκέντρωση στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΕΔΟΘ.

Το ΕΚΘ μεταξύ άλλων στο κάλεσμα του αναφέρει ότι «αγωνιζόμαστε για την προστασία της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επόμενων γενεών σε μια κοινωνία με σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και οι δυνάμεις του ΚΚΕ καλούν από την πλευρά τους σε συλλαλητήριο στις 18.30 το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο κάλεσμα του το ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων, «ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς».

Δύο είναι τα καλέσματα από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το ένα στις 17.30 στην συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγ. Σοφίας (ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό κ.α)
και το δεύτερο
στις 18.00 στην πλατεία της Καμάρας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας, Αναρχική Ομοσπονδία κ.α).

Τέλος, το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλεί σε συγκέντρωση στις 18.00 στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Αναδημοσίευση από alterthess.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08/09/2017 - 20:15