Η κακοκαιρία ξεκίνησε από χθες σε αρκετές περιοχές στην χώρα

Χειμωνιάτικο σκηνικό στήθηκε από χθες σε αρκετές περιοχές στην χώρα, από την ξαφνική κακοκαιρία που όπως προβλέπεται, θα είναι... πρόσκαιρη.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα κυρίως σε Γρεβενά, Καστοριά και Λάρισα, όπου δρόμοι και καταστήματα πλημμύρισαν.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τοπικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, δημιούργησαν προβλήματα σε Γρεβενά και Καστοριά, όπου πλημμύρισαν υπόγεια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν και πτώσεις δένδρων.

Στα Γρεβενά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δέκα κλήσεις για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και χρειάστηκε να επέμβει για την πτώση δένδρου στα περίχωρα της πόλης, ενώ συνεργεία της απομάκρυναν λαμαρίνες που είχαν αποκολληθεί λόγω των ισχυρών ανέμων.

Την ίδια στιγμή στην Καστοριά έγινε μια κλήση για πλημμυρισμένη κατοικία, ενώ, όπως αναφέρουν κάτοικοι, σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε ζημίες κυρίως σε αμπελώνες της περιοχής.

Για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που προκάλεσαν από χθες η έντονη βροχόπτωση αλλά και οι κεραυνοί στο νομό Λάρισας συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την αποκατάσταση της βλάβης.

Χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή του Τυρνάβου χθες το απόγευμα με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές σε αμπέλια και καλλιέργειες ελιάς.