Η Γεωργία Νέρη Πρ. Σωματείου Εργαζομένων της LIDL για την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων (ΗΧ στην #ERTopen)

H Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Lidl Γεωργία Νέρη, μίλησε στο ραδιόφωνο στην ERTopen στους 106.7 στα Fm και την εκπομπή ραδιοεφημερίδα που παρουσιάζει ο Νίκος Κλέτσας με αφορμή την Ανακοίνωση - Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση LIDL για την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Lidl αναφέρθηκε στις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην αλυσίδα σούπερ μαρκετ, τις παράνομες απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία, ενώ τόνισε οτι οι εργαζόμενοι, απέναντι σε αυτή την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα θα πρέπει να οργανωθούν συλλογικά στα σωματεία τους.

Ακούστε το ενδιαφέρον ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη της Προέδρου του Σωματείου εργαζομένων την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 στο ραδιόφωνο της ERTopen:Για εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας και για τρομοκρατία των υπαλλήλων της κατηγορεί την αλυσίδα σούπερ μαρκετ LIDL το σωματείο εργαζομένων της στην ανακοίνωση του.
Εδώ: ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ LIDL ΕΛΛΑΣ &ΣΙΑ Ο.Ε Ν.ΑΤΤΙΚΗΣΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η πολυεθνική LIDL συνεχίζει να εξαπολύει επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στοχεύοντας στην γιγάντωση των κερδών της με το μικρότερο για αυτήν κόστος. Την ίδια περίοδο που προσπαθεί να αναβαθμίσει την εικόνα της με ανακαινίσεις καταστημάτων, προωθητικές καμπάνιες και διαφημίσεις που παρουσιάζουν τους εργαζόμενους τρισευτυχισμένους, οι εργαζόμενοι βιώνουν την πιο άγρια εκμετάλλευση. Καθημερινά αυξάνεται η εντατικοποίηση αλλά και η τρομοκρατία για να δουλεύει αδιαμαρτύρητα κάθε εργαζόμενος σε όλα τα πόστα και με εξαντλητικούς ρυθμούς. Καθημερινή είναι και η απειλή της απόλυσης, με τους εργαζόμενους να δέχονται επανειλημμένα επιπλήξεις και αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι δεν κάνει απολύσεις αφού παίρνει κάθε δυνατό μέτρο για να εξαντλήσει σωματικά και ψυχολογικά τους συναδέλφους και να τους οδηγήσει σε παραίτηση. Στοχεύει κυρίως στους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας ή με περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας για να μπορεί να τους αντικαταστήσει με νέους χωρίς δικαιώματα και με χαμηλότερο μισθό.

Πάγια τακτική της εργοδοσίας για όποιον δεν υποκύπτει στις πιέσεις είναι να τον κατηγορούν ότι κλέβει, χωρίς φυσικά κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ υπάρχει και το πρόσφατο παράδειγμα συναδέλφισσας που προσπάθησαν να την απολύσουν με το ανήκουστο επιχείρημα ότι σκέφτηκε να κλέψει.

Αυτός είναι ο βραβευμένος ως top εργοδότης για το 2017, που σακατεύει τους εργαζόμενους για να μπορεί να αυξάνει τα κέρδη του και να διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Αυτός είναι ο βραβευμένος ως top εργοδότης για το 2017, που δεν δίστασε πριν από λίγες μέρες να απολύσει συναδέλφισσα μας που αντιμετωπίζει για χρόνια προβλήματα με τον καρκίνο, με την δικαιολογία μάλιστα ότι μίλησε απότομα σε πελάτες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μην συμβιβαστούμε με την εξαθλίωση

Τα συμφέροντα της εργοδοσίας να αναπτύσσεται διαρκώς, να ανταγωνίζεται με τις άλλες εταιρίες του κλάδου, να κυνηγάει το κέρδους με κάθε τρόπο, δεν ταυτίζονται με τα δικά μας συμφέροντα για πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Κανείς συνάδελφος να μην μείνει μόνος του, φοβισμένος, να προσπαθεί ατομικά να λύσει το κάθε πρόβλημα.

Υπάρχει εμπειρία, όπου συλλογικά, μαζικά και με επιμονή δώσαμε μάχες είχαμε και κατακτήσεις.

Όσο δεν παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας τόσο πιο οδυνηρές θα είναι οι επιπτώσεις από τα μέτρα που από κοινού κυβέρνηση και εργοδοσία παίρνουν διαρκώς.

Έλα σε επαφή με το σωματείο σου, έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε εστίες αντίστασης σε κάθε κατάστημα.


ΤΟ Δ.Σ.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27/08/2017 - 13:51