Κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, την Τρίτη 29 Αυγούστου, 7μμ για σύσκεψη συλλογικοτήτων & σωματείων για την διοργάνωση της αντιφασιστικής πορείας στις 16 Σεπτέμβρη

Πρόσκληση της ΚΕΕΡΦΑ για σύσκεψη συλλογικοτήτων και σωματείων για την διοργάνωση της αντιφασιστικής πορείας στις 16 Σεπτέμβρη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Τρίτη 29 Αυγούστου, 7μμ, Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50


Τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα,
από την Ελλάδα ως την Αμερική, αντίσταση στους νεοναζί και το ρατσισμό!


Βαδίζοντας προς την τέταρτη επέτειο της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ολόκληρος ο πλανήτης συγκλονίστηκε από τη δολοφονία της αντιφασίστριας Χέδερ Χάγιερ στο Σαρλοτσβίλ της Αμερικής. Η ναζιστική συμμορία, που οργάνωσε την επίθεση και τη δολοφονία στις ΗΠΑ δήλωσε απροκάλυπτα ότι εμπνέεται από τη δράση των αδελφών τους νεοναζί της Χρυσή Αυγής στην Ελλάδα. Και οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι έτρεξαν να χαιρετήσουν τους ομογάλακτους τους στην Αμερική για τη δολοφονική τους δράση!

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ είναι πρωτοφανείς, μαζικές και μαχητικές κι έχουν βάλει στο στόχαστρο τόσο τους νεοναζί δολοφόνους, την Κου Κλουξ Κλαν όσο και τον πρόεδρο Τραμπ που απροκάλυπτα καλύπτει τη δράση των φασιστών και των ρατσιστών. Ένα διεθνές κίνημα κατά του φασισμού και του ρατσισμού ξεδιπλώνεται σε όλες τις πόλεις στις ΗΠΑ αλλά και στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στη Βαρκελώνη. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αντιφασίστες στις ΗΠΑ, συντονιζόμαστε διεθνώς και όλοι μαζί απαιτούμε: Ποτέ ξανά φασισμός!

Μέσα στη σημερινή περίοδο της κρίσης, οι κυρίαρχες τάξεις και οι κυβερνήσεις παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας για να διασπάσουν την αντίσταση και να συνεχίσουν ανεμπόδιστα τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και τις βάρβαρες πολιτικές λιτότητας. Αυτές οι πολιτικές ανοίγουν το δρόμο στα φασιστικά και ακροδεξιά κόμματα που δημαγωγούν, χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και οργανώνουν επιθέσεις κατά των μεταναστών και των κινημάτων. Σ΄αυτόν τον κατήφορο βαδίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντί να ανοίξει τα σύνορα και τις πόλεις στους πρόσφυγες του πολέμου και να στείλει φυλακή τους δολοφόνους χρυσαυγίτες, καμαρώνει για τις καλές σχέσεις της με τον Τραμπ!
Η δίκη της Χρυσής Αυγής, τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μπαίνει στην τελική ευθεία με τους μάρτυρες να έχουν καταγράψει ξεκάθαρα τον οργανωμένο και κεντρικά καθοδηγημένο χαρακτήρα των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσή Αυγής. Οι επιθέσεις που συνεχίζονται με τη δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι και τα νησιά του Αιγαίου, δείχνουν ότι οι φασίστες δολοφόνοι δεν παραιτούνται από την προσπάθεια να ξαναστήσουν τάγματα εφόδου. Δεν θα περάσουν!

Οι κινητοποιήσεις στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μπορούν να μετατραπούν σε σταθμό για την κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης ώστε να τσακίσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να κλείσουμε τα γραφεία-ορμητήρια τους και να τους απομονώσουμε μέχρι να τους στείλουμε οριστικά στη φυλακή. Να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν περνάνε ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Αμερική. Και ταυτόχρονα να βροντοφωνάξουμε: οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι, ανοιχτά σχολειά και πόλεις, άσυλο και στέγη σε όλους!Οργανώνουμε μεγάλο αντιφασιστικό τριήμερο 16-18 Σεπτέμβρη, συντονιζόμαστε σε κοινό βηματισμό μια σειρά από κινήσεις και συλλογικότητες: Στις 16/9 διαδηλώνουμε από το Σύνταγμα προς την αμερικάνικη πρεσβεία και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και συνεχίζουμε με δράσεις στις 17 και διαδήλωση στις 18/9 στο Κερατσίνι, τον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Και συνεχίζουμε συντονίζοντας τα βήματα μας με το αντιφασιστικό κίνημα στις ΗΠΑ και όλη την Ευρώπη με τη διοργάνωση της “Διεθνούς Συνάντησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού” στην Αθήνα, στις 14-15 Οκτώβρη.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, τις κοινότητες μεταναστών και προσφύγων, τους Ρομά, τις δημοτικές κινήσεις, τις LGTBQ κινήσεις και τις οργανώσεις γυναικών, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.
Στη Σύσκεψη καλούν: Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ΚΕΕΡΦΑ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ