Από αριστερά: Κώστας Λυμπέρης, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Μανώλης Μαστοράκης, Πέτρος Μπαστέας

ΕΥΔΑΠ: Ο δικαστής υποχρέωσε το ΤΑΙΠΕΔ να προσκομίσει τη «μυστική» μελέτη λεηλασίας των αποθεματικών της

Εκδικάστηκε τη Δευτέρα 29 Μάη 2017, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην Ευελπίδων, η προσφυγή των 12 εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ κατά της διανομής από την εταιρεία στους μετόχους του έκτακτου μερίσματος, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Με την έναρξη της διαδικασίας φάνηκε ότι η «μάχη» θα είναι άνιση. Απέναντι στην πολυμελή ομάδα των δικηγόρων ΕΥΔΑΠ, Δημοσίου, ΤΑΙΠΕΔ, Τραπεζών στάθηκαν ο δικηγόρος των συναδέλφων Σαράντος Θεοδωρόπουλος και μόνο τρεις από τους 12 προσφεύγοντες, ήτοι τα μέλη του ΣΕΚΕΣ Κώστας Λυμπέρης, Μανώλης Μαστοράκης και Πέτρος Μπαστέας. «Δυστυχώς, συνάδελφοι που υπέγραφαν την προσφυγή και ανήκαν σε όλες τις παρατάξεις του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ, απλά δεν μπήκαν στον… κόπο να παραβρεθούν. Σίγουρα όχι γιατί υποτίμησαν τη σημασία τους θέματος, αλλά γιατί ενδεχομένως είχαν… σημαντικότερα θέματα να ασχοληθούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο», σχολιάζουν σχετικά τα μέλη του ΣΕΚΕΣ.

Παρόλ’ αυτά, η κατάληξη της διαδικασίας της δίκης ήταν σημαντική και ελπιδοφόρα. Ο πρωτοδίκης, αφού άκουσε τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, υποχρέωσε τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ να προσκομίσουν μέχρι την προσεχή Τετάρτη τη «μυστική» έκθεση της πολυεθνικής Ernst & Young, πάνω στην οποία βάσισαν τα επιχειρήματα τους για την «λεηλασία» των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ, αφού σύμφωνα με την μελέτη η οικονομική κατάσταση της ΕΥΔΑΠ δεν πλήττεται ακόμα και αν η «αφαίμαξη» των αποθεματικών φτάσει στο ποσό των… 180 εκατομμυρίων ευρώ!!! Η κατάθεση των επιχειρημάτων των δύο πλευρών θα γίνει γραπτώς την Πέμπτη και μετά αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Να σημειωθεί ότι παραβρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, ο Γρηγόρης Καλομοίρης από την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μέλη του ΜΕΤΑ, του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» και μέλη άλλων συλλογικοτήτων, που συνδύασαν την παρουσία τους με την στήριξη της ΠΟΣΠΕΡΤ ενάντια στην αγωγή της Χρυσής Αυγής που θα γινόταν αργότερα στο ίδιο κτήριο.

από ergasianet.gr