Απεργία στα ΝΠΙΔ Ειδικής Αγωγής και συγκέντρωση στις 11 π.μ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ)  Ειδικής Αγωγής, που θα γίνει σήμερα Τρίτη και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ., έξω από το υπουργείο Εργασίας, με αίτημα «να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους εργαζόμενους», απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

«Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει τελειωμό! Η... αριστερή κυβέρνηση τίμησε την... εργατική πρωτομαγιά κλείνοντας το νέο πακέτο μέτρων αποδεικνύοντας ξανά ότι δεν έχει πρόβλημα να κάνει οτιδήποτε για να συνεχιστεί η βάρβαρη πολιτική συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων», αναφέρει στο κάλεσμά του το ΣΕΜΙΣΕΑ υπογραμμίζοντας ότι, «ανανέωσε, για άλλη μια φορά όρκους αιώνιας πίστης στην πολιτική της ΕΕ και των μεγαλοεφοπλιστών και μεγαλοβιομηχάνων! Από το πρωί ως το βράδυ η κυβέρνηση προσπαθούσε να μας παραμυθιάσει ότι δήθεν στο τραπέζι της αξιολόγησης παλεύουν για το καλό μας! Ότι δήθεν διαπραγματεύονται από την πλευρά του λαού! Δε μας προστάτευαν, απλά παζάρευαν το είδος της αντιλαϊκής θύελλας και όχι αν θα τη φέρουν! Περικοπές σε συντάξεις μέχρι 18%, μείωση του αφορολόγητου, διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, των συγχωνεύσεων και των εξαγορών επιχειρηματικών ομίλων, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, περαιτέρω διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας, ιδιωτικοποιήσεις στην Ενέργεια, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού. Αυτά αποφάσισαν στο τραπέζι της αξιολόγησης, αυτά ήθελαν τα άλλα κόμματα που δίνουν αιώνιους όρκους πίστης στην ΕΕ να περάσουν πιο γρήγορα!»

Ταυτόχρονα, συνεχίζει το ΣΕΜΙΣΕΑ, «συμφώνησαν νέο σχέδιο για “εξορθολογισμό” των κρατικών κονδυλίων που αφορούν στην Κοινωνική Πρόνοια και την υγειονομική περίθαλψη πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι του κόφτη κατά 50% στην ειδική αγωγή! Αλήθεια, τι άλλο θα φέρει ο νέος εξορθολογισμός, όταν ήδη ο προηγούμενος κόφτης πετάει έξω από τα κέντρα τα παιδιά των γονιών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος των θεραπειών, ή τους αναγκάζει να περιορίζουν τις θεραπείες! Όταν οι καθυστερήσεις πληρωμών του διαλυόμενου και συνεχώς υποχρηματοδοτούμενου ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς φτάνουν έως και τον ένα χρόνο! Αποτελούν δε, βούτυρο στο ψωμί των εργοδοτών που αξιοποιούν την κατάσταση για να μην πληρώνουν εργαζόμενους στην ώρα τους, φτάνοντας στο σημείο ακόμα και να κατηγορούν τους γονείς ότι δήθεν έχουν πάρει λεφτά και δεν τα καταβάλουν στα κέντρα! Φυσικά, χέρι στα αποθεματικά τους δε βάζουν! Ούτε καν για να καλύψουν τις εργοδοτικές εισφορές που επιβάλλονται από την επαίσχυντη διευκρινιστική εγκύκλιο για τα μπλοκάκια, που νομιμοποιεί το μπλοκάκι και φορολογεί τους εργαζόμενους με αυτό ως αυτοαπασχολούμενους, δηλαδή με πλαφόν εισοδημάτων! Αλήθεια, πόσο ακόμα θα έχουν το θράσος να μιλάν για αγώνες ενάντια στη σύμβαση όταν στην πλανόδια εργασία, στην απληρωσιά και στην απλήρωτη εργασία μας φορτώνουν και με την κάλυψη των εισφορών μας!! Μας θέλουν ενωμένους στα κέρδη τους, αλλά αυτά προϋποθέτουν τη διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την εξολόθρευση των αυτοαπασχολουμένων, την οικονομική αφαίμαξη των γονιών!»

«Το βλέπουμε στα ιδιωτικά κέντρα, το βιώνουμε χρόνια τώρα στα ΝΠΙΔ», επισημαίνει το ΣΕΜΙΣΕΑ. «Στο χορό των 20 μηνών απληρωσιάς των εργαζομένων της ΠΕΓΚΑΠ, των 14 μηνών των εργαζομένων του "Μαργαρίτα", των 15 μηνών των εργαζομένων σε ΚΑΣΠ και των 13 μηνών στον "Ερμή", των χρωστούμενων ενός χρόνου στους εργαζόμενους της "Παμμακαρίστου" μπαίνουν κι οι εργαζόμενοι του "ΠΕΚ-ΑμεΑ" και του "Σικιαρίδειου". Μάλιστα, το τελευταίο, το...“καμάρι” της αριστερής κυβέρνησης, όπου το υπουργείο Εργασίας συμμετέχει απευθείας στο ΔΣ βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, με πολλούς εργαζόμενους να βρίσκονται σε επίσχεση, τους νέους με νοητική στέρηση κλεισμένους σπίτι τους και τους γονείς εγκλωβισμένους μαζί τους και σε απόγνωση! Να μια μίνι γεύση από την “αποϊδρυματοποίηση” που ετοιμάζει η κυβέρνηση!»

«Στο στόχαστρο της πολιτικής τους είναι οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα!», αναφέρει το ΣΕΜΙΣΕΑ, σημειώνοντας ότι,«τα ματωμένα από τις θυσίες του λαού πλεονάσματα για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σπρώχνονται απ' ευθείας στην παραγωγική ανασυγκρότηση, ή αλλιώς... καπιταλιστική ανάκαμψη. Δεν θα του επιστραφεί τίποτα πίσω, ούτε με μέτρα ούτε με αντίμετρα! Αντίθετα η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν βασίζεται στην καταλήστευση των λαών, στο αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, στο αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων, στην προοπτική γενικευμένου άδικου, ιμπεριαλιστικού πολέμου στον οποίο η κυβέρνηση εμπλέκεται ενεργά για να διασφαλίσει τα κέρδη της αστικής τάξης της Ελλάδας. Θα μας στείλει κρέας στα κανόνια τους για να πολεμήσουμε τους λαούς άλλων χωρών για να διεκδικήσουν ποιος θα μας εκμεταλλεύεται τον κόπο μας! Τους λαούς, με τους οποίους δε μας χωρίζει τίποτα και μας ενώνει η κοινή πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση και την εξαθλίωση για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και πλούτο!»

Καταλήγοντας το ΣΕΜΙΣΕΑ αναφέρει, «οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας!

Κανένας εργαζόμενος να μη δεχτεί μια ζωή χωρίς κανένα δικαίωμα για να θησαυρίζουν μια χούφτα από παράσιτα που ζουν από τη δουλειά μας!

Κανένας μόνος του!

Παλεύουμε για :

  • Καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα ΝΠΙΔ.
  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Αποκατάσταση, Ειδική Αγωγή υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά χρηματοδοτούμενη από το κράτος στο ύψος των αναγκών, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, που δε θα αφήνει έξω κανένα παιδί που το έχει ανάγκη.
  • Κανένας γονιός να μην πληρώνει για τις θεραπείες των παιδιών του. Άμεση καταβολή των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς.
  • Απορρόφηση όλων των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων σε δημόσιες δομές με πλήρη και σταθερή δουλειά και εξασφαλισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, του νόμου Κατρούγκαλου και της διευκρινιστικής εγκυκλίου για τα μπλοκάκια.
  • Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία».