«Αναιρέσεις 2017»: Ειρ. Θάνου – Ν. Καφαράκης στην ERTopen (vid)

Φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2017» -Παρουσίαση στο «Ράδιο Παντιέρα»

……………..

Η ERTopen είναι εδώ και συνεχίζει!

Το φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2017» που θα πραγματοποιηθεί στις 2 – 3 και 4 Ιουνίου στη Γεωπονική, παρουσίασε η εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» που μεταδόθηκε από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00.

Είχαμε μαζί μας στο στούντιο, δυο μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του φεστιβάλ:

-την Ειρήνη Θάνου, εργαζόμενη στην έρευνα, και

-τον Νίκο Καφαράκη, φοιτητή του Φυσικού.

Συζητήσαμε μαζί τους για τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, για τις πολιτιστικές και τις πολιτικές εκδηλώσεις του αλλά και για την αντίληψη που έχει διαμορφώσει σε όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης.

«Κάτω η τέχνη σας. Κάτω ο έρωτάς σας. Κάτω το σύστημά σας.

Να κάνουμε την ανάγκη ιστορία!», είναι φέτος το κεντρικό σύνθημα των «Αναιρέσεων», εμπνευσμένο από τους στίχους – κραυγές του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι.

«Αταλάντευτος στόχος μας», σημειώνουν οι διοργανωτές,«είναι το Φεστιβάλ Αναιρέσεις να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική διαδικασία, προσφέροντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές εκδηλώσεις, σε χιλιάδες νέες και νέους, καθώς και φτωχούς εργαζόμενους και εργαζόμενες στο επίκεντρο της κρίσης. Το πολιτιστικό μας πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από ένα μουσικό πλουραλισμό, μιας και θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες της εγχώριας και διεθνούς σκηνής με διαφορετικές μουσικές επιρροές. Από την hip-hop κουλτούρα με τον κοινωνικόπολιτικό στίχο μέχρι το ψυχεδελικό ροκ και τον ηλεκτρονικό ήχο, ανεβάζουμε στροφές!»

Στην παρουσίαση της εκπομπής, σήμερα ήταν ο Νίκος Ξηρουδάκης. Στην τεχνική επιμέλεια και τη ρύθμιση του ήχου, ο Μανώλης Σάλλας.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00
στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com .

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5, στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς στην Ελλάδα.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τη συζήτηση που είχαμε με την Ειρήνη Θάνου και τον Νίκο Καφαράκη. (Το πρώτο μέρος της εκπομπής, όπου περιλαμβάνεται και σύντομο δελτίο ειδήσεων, δεν έχει αναρτηθεί.) Τα video εδώ: pandiera