Γενική απεργία και κινητοποιήσεις για το νέο μνημόνιο

Σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων της χώρας αλλά ακόμα και των  ελευθέρων επαγγελματιών θα συμμετάσχουν σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις συμμετοχής.


Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Η ΓΣΕΒΕΕ γνωστοποιεί ότι θα συμμετέχει στην κεντρική κινητοποίηση της Αθήνας, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 11πμ στην Πλ. Κλαυθμώνος με πορεία στη Βουλή.

Στη Γενική Απεργία πρόκειται να συμμετάσχει και το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), όπως και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την ίδια ημέρα.
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της στις 10.00 π.μ.» Η απεργιακή συγκέντρωση είναι καθορισμένη για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία θα λάβουν μέρος οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.


Στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.
Τα λεωφορεία του ΟΟΣΑ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ θα κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα σταματούν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

24ωρη απεργία θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και την Παρασκευή μετά τη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων που κήρυξε η ΠΝΟ

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην απεργία με τετράωρη στάση εργασίας από τις 14:00 έως τις 18:00 της Τετάρτης.


Απεργούν σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου και οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και οι πωλητές λαϊκών αγορών


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αποφάσισε με τη διαδικασία που προβλέπετε να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας στις 16 Μαΐου ημέρα Τρίτη και 17 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και από ώρες: 06:00 έως 10:00 αμφότερεςΑπό τα καθήκοντά τους απέχουν και οι δικηγόροι τόσο την Τετάρτη 17 Μαΐου όσο και την Πέμπτη, 18 του μήνα, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν και οι συμβολαιογράφοι.

Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωσηΣτις 11:00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά στις 10:00.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το τριήμερο των κινητοποιήσεων συνεχίζεται την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης των επώδυνων μέτρων

Συγκεντρώσεις θα γίνουν και αύριο Πέμπτη (18.05.2017) την ώρα που θα μιλούν στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί.
Στις 18:30 θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα τα συνδικάτα και στις 19:00 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τετάρτη 17 Μαΐου, λόγω της απεργίας που έχουν προκηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.