Από την Τρίτη ξεκινούν οι κινητοποιήσεις ενάντια στο 4ο μνημόνιο – Απεργία στα πλοία και στα ΜΜΕ

Ξεκινούν την Τρίτη 16 Μάη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά του 4ου μνημονίου, στο πλαίσιο της Γενικής Πανεργατικής Απεργίας των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μάη.

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αντιδρούν στονομοσχέδιο – 4ο μνημόνιο, με τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις», καθώς αποτελεί ντροπή για το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία, με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπει.

Ακόμη και τα «μέτρα ανακούφισης» που εμπεριέχονται στο 4ο μνημόνιο, ουσιαστικά, είναι μέτρα εμπαιγμού και εξαπάτησης του κόσμου της εργασίας και του λαού, ώστε να περάσουν τα σκληρά μέτρα της περικοπής των κύριων και επικουρικών συντάξεων και της δραστικής μείωσης του αφορολόγητου, τα οποία θα στείλουν στα τάρταρα της φτώχειας και της ανέχειας το σύνολο των μεσοκατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

Έτσι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, την Τρίτη:

  • σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι ναυτεργάτες (εδώη σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ καιεδώτης ΠΕΝΕΝ),

  • σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης (εδώτο σχετικό θέμα)

  • σε στάσεις εργασίας μέχρι και την ημέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου, στις 18 Μάη δηλαδή, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ

ergasianet