Σε στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις καλεί η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών στις 27 και 28 Γενάρη

Στάσεις εργασίας την Παρασκευή 27 Γενάρη από 09.00 έως 13.00 και το Σάββατο 28 Γενάρη από 00.00 έως 04.00 με συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάςθα πραγματοποιήσει η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν την Παρασκευή στις 10.00 στο προαύλιο της «Ευρώπης» και το Σάββατο στις 01.00 στην «Ίριδα», διεκδικώντας, την άμεση καταβολή των χρωστούμενων της μισθοδοσίας και του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, την άμεση ανάκληση των απολύσεων από την «Ευρώπη» και την υπογραφή νέας ΣΣΕ με βάση την τελευταία.

Η Ένωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναμονή. Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα μας, ενάντια στην συνεχή επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία με συνεχείς καθυστερήσεις πληρωμών, μειώσεις μισθών, απολύσεις, την προκλητική καθυστέρηση των καταβολών στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις "διαπραγματεύσεις" της κυβέρνησης για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, την ενεργοποίηση του κόφτη, ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων.

Είναι ξεκάθαρο ότι εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν έναν και μόνο στόχο: Να γίνει ακόμα πιο φθηνή η εργατική μας δύναμη. Να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Οι γενικότερες εξελίξεις στον Τύπο ενισχύουν την πεποίθηση ότι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι αυτός του αγώνα και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το Δ.Σ. στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικών στάσεων εργασίας για την Παρασκευή 27/01 από 09.00 - 13.00 και το Σάββατο 28/01 από 00.00 – 04.00.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς όπου θα αποφασίσουμε την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας! Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν την Παρασκευή στις 10.00 στο προαύλιο της "Ευρώπης" και το Σάββατο στις 01.00 στην "Ίριδα".

Διεκδικούμε:

1. Άμεση καταβολή των χρωστούμενων της μισθοδοσίας και του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.

2. Την άμεση ανάκληση των απολύσεων από την "Ευρώπη".

3. Την υπογραφή νέας ΣΣΕ με βάση την τελευταία.

Κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος - Διεκδικούμε αγωνιστικά το δίκιο μας»


πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26/01/2017 - 02:06