Οι άστεγοι και οι πρόσφυγες δίνουν αγώνα επιβίωσης μέσα στον χιονιά

Πόσες και πόσοι Έλληνες άστεγοι, πρόσφυγες ή μετανάστες, σήμερα που κρυώνουν και πεινάνε, δίνουν αγώνα επιβίωσης στην Ελλάδα των μνημονίων;

Φίλες και φίλοι αναγνώστες της ERTopen oι χιλιάδες άστεγοι της πόλης που κοιμούνται στον δρόμο και όπου βρούν ..στα χαρτόκουτα, σε πάρκα και σε χαλάσματα, αυτές τις μέρες εκτός οτι δεν έχουν να φάνε και πεινούν, αντιμετωπίζουν το δριμύ ψύχος και τον παγετό.

Αλήθεια πόσα είναι τα κλειστά αναξιοποίητα δημόσια κτίρια σε όλη την χώρα;
Όπου απουσιάζει η πολιτεία, ο καθρέπτης της χαμένης ανθρωπιάς μας, η αλυσίδα της αλληλεγγύης της αλληλο-συνεισφοράς να γίνει δύναμη να σταθούν στα πόδια τους οι συνάνθρωποι μας, θέληση να υπάρχει..

Εμείς τι κάνουμε;
Βρείτε τον τρόπο και δείξτε τις δύσκολες αυτές ημέρες, την αλληλεγγύη σας, την ανθρωπιά σας . Για σκεφτείτε το για λίγο πως είναι έξω στο κρύο και πως θα μπορούσατε να βοηθήσετε. πχ.  μπορείτε να πάρετε μία σακούλα του μπακάλη, να την γεμίσετε με τρόφιμα, και να πάτε να την αφήσετε, στον πρώτο άστεγο, στον πρώτο πεινασμένο, που θα συναντήσετε στον δρόμο σας,..
ή κάτι άλλο ..ποιός ξέρει αν όχι εσυ που διαβάζεις αυτη την στιγμή, για σκέψου λίγο τι γίνεται γύρω σου.

Την ίδια ώρα σκεπασμένες είναι από τα χιόνια και οι σκηνές των προσφύγων και μεταναστών που βλέπουμε σε φωτογραφίες αυτές τις μέρες στους καταυλισμούς που υπάρχουν στα νησιά, χωρίς θέρμανση και κάτω από άθλιες συνθήκες σε έναν αγώνα επιβίωσης μέσα στον χιονιά.


Σύμφωνα με πληροφορίες στη Μόρια της Λέσβου όπου 2.500 άνθρωποι μένουν σε σκηνές, ακόμα και κάτω υπό συνθήκες πολικού ψύχους οι σκηνές βουλιάζουν στο χιόνι, ενώ σε σκηνές μέσα στο κρύο και χωρίς θέρμανση ζουν πρόσφυγες στη Σάμο και τη Χίο.Νίκος Κλέτσας
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08/01/2017 - 11:14