Τηλεφωνική συνέντευξη της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen

Σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μίλησε για όλους και για όλα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106.7 και τον Δημήτρη Παναγούλη. Η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα των υποκλοπών καταγγέλλοντας προσωπικές απειλές από Χρυσαυγίτες, στο Υφ. Παιδείας Κώστα Ζουράρι στο οποίο επιτέθηκε με οξύς χαρακτηρισμούς, στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην επίλυση της κρίσης που θα δοθεί με αίμα, στο Κυπριακό προειδοποιώντας πως ό,τι καταστροφικό για την Ελλάδα θα ξεκινήσει από εκεί, στα εκλογικά ποσοστά το ΚΚΕ και στο ενδεχόμενο που το ΚΚΕ είχε την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος και αν θα μπορούσε στο ενδεχόμενο αυτό η Ελλάδα να επιβιώσει με τις υπάρχουσες συνθήκες, στην σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή καθώς και στην επανένωση πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος αναφερόμενη στην υπόθεση των υποκλοπών που έχει καταγγείλει το ΚΚΕ για το τηλεφωνικό του κέντρο ανέφερε πως «δεν έχει βγει το εισαγγελικό βούλευμα για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και να βγει, πιθανότατα αυτοί που το αποπειράθηκαν να μην το κάνουνε μετά» επισημαίνοντας πως «κάποιος θέλησε ενδεχομένως να δώσει το στίγμα του πανίσχυρου, ¨εδώ είμαι και σας ακούω¨».

Στην συνέχεια η Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε και προσωπικές απειλές στο κινητό της τηλέφωνο από Χρυσαυγίτη: «Κοιτάξτε να δείτε, σε προσωπικό επίπεδο έχω βρει δύο φορές. Τελευταία κάτι που ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν, έχω βρει Χρυσαυγίτη ο οποίος με έβριζε αραβιστί, με απειλούσε αραβιστί, τον βρήκα, έχει φάκελο, έχω κάνει μήνυση κατά αγνώστων, έχω κάνει μήνυση πια στον ίδιο…. Όσο ασχοληθήκατε εσείς που δεν τον ξέρατε, άλλο τόσο ασχολήθηκαν και οι αρχές που τον ξέρουν».

Κληθείσα να σχολιάσει την πρόσφατη τοποθέτηση του Υφ. Παιδείας Κώστα Ζουράρι για τα ελληνικά νησιά, η Λιάνα Κανέλλη χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρούς τόνους στην απάντηση της: «Δεν τον παίρνω τοις μετρητοίς τον Ζουράρι. Επειδή τον πήρε ο Τσίπρας τοις μετρητοίς και τον έκανε Υπουργό για να καλμάρει τον Καμμένο, δεν μου λέει κάτι, ειλικρινά σας το λέω. Και έχω την εντύπωση ότι δεν λέει τίποτα και στους Τούρκους, δηλαδή σιγά μην καθίσουν οι Τούρκοι τώρα να ακούσουνε τον Ζουράρι και να θεωρήσουν ότι τους έκανε και πρόσκληση ¨ελάτε να πάρετε μερικά¨. Δηλαδή όταν ασχολείσαι με την εξωτερική πολιτική ως Υφ. Παιδείας σε επίπεδο πάρτε ένα φοντανάκι, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να χαλάσει κάποιος σάλιο για να ασχοληθεί με τον κ. Ζουράρι. Ξέρετε κάτι, τα μέζεα του έθνους αντέχουνε παραπάνω από έναν Ζουράρηδες και επομένως όλη αυτή η γλωσσολογική περιαυτολογία δεν μου λέει κάτι, δηλαδή περιαυτολογεί ο Ζουράρις. Όλα αυτά τα κάνει για να τραβήξει τα φώτα πάνω του. Εντάξει άμα θέλει να αποφασίσει μόνος του το Rising Star ας το κάνει. Δεν πρόκειται δηλαδή να αλλάξει κάτι σε αυτό το επίπεδο. Συγχωρείστε μου τον σαρκασμό, δεν θέλω να λερώσω το στόμα μου λέγοντας περισσότερα σε καθαρεύουσα και σε δημοτική, τα κατέχω και τα δύο επαρκώς».

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει να εξελίσσεται η κρίση στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, η Λιάνα Κανέλλη τόνισε πως «η Ευρώπη πηγαίνει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση στα εξ ων συνετέθη διότι δεν συνετέθη από λαούς» ενώ επεσήμανε πως μια τέτοια δυστυχώς επιλύεται με αίμα. «Είναι ο αναντίρρητος φόρος τον οποίο καταβάλουνε οι λαοί για να αποτινάξουνε από πάνω τους δυνάστες πραγματικούς και όχι τεχνητούς».

Χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του Υπ. Άμυνας στο Καστελόριζο παρουσία της Χρυσής Αυγής ως έναν «άθλιο συμβολισμό» η βουλευτής του ΚΚΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το Κυπριακό αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι και να γίνει στην Ελλάδα καταστροφικό, από το Κυπριακό θα ξεκινήσει. Ως αιτία και όχι ως αφορμή» τονίζοντας πως «το Κυπριακό πάει να κλείσει με έναν τρόπο ο οποίος εάν κλείσει όπως το λένε, θα επιτρέψει στην Τουρκία να καταπιεί την Κύπρο εντελώς νόμιμα και με ευρωπαϊκή βούλα» δίνοντας την δυνατότητα στην Τουρκία «σε αυτήν την εξαθλιωμένη Ευρώπη, να μπει με καθόλου παράλογη προσάρτηση του κράτους ή σύναψη διακρατικών σχέσεων με το τουρκικό κράτος».

Στην ερώτηση για το εάν μέσα σε αυτή την δοκιμασία που περνάει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια, θα έπρεπε το Κομμουνιστικό Κόμμα να εισπράττει και εκλογικά, στα ποσοστά του, όλη αυτή την αγανάκτηση και πως το εξηγεί αυτό, η Λιάνα Κανέλλη αφού επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ανάχωμα σε κάθε μορφής συλλογική αντίδραση και πως αυτό είναι «το μεγάλο πολιτικό έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ και για το οποίο θα είναι υπόλογος στην ιστορία τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ότι «εσείς αντιλαμβάνεστε μονίμως τις εκλογές ως να είναι η κορυφή του Έβερεστ. Για το ΚΚΕ δεν υπήρξε ποτέ η κορυφή του Έβερεστ για να κατακτηθεί. Είναι μέσα στα πλαίσια της αστικής διακυβέρνησης το κοινοβούλιο. Στο κοινοβούλιο δεν μπορείς να παλέψεις με τις δυνάμεις τις αστικές παρά μόνο με τους όρους τους. Εσείς πιστεύετε δηλαδή ότι εάν είχε αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ 158 έδρες, τα συμφέροντα που έχουν την πραγματική ουσιαστική χώρα στα χέρια τους και την οικονομία της, θα το άφηναν να μείνει με 158 έδρες; Θα ξύπναγε το πρωί και δεν θα είχε φράγκο. Πάλι καλά που έχει ο ελληνικός λαός τη σοφία να μας επιτρέπει να έχουμε τόσους βουλευτές ώστε να ακουγόμαστε και κυρίως τόσους ώστε να κάνουμε και ονομαστικές ψηφοφορίες».

Στην περίπτωση που η πρόταση εξουσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος έβρισκε εκτός από κοινωνική αλλά και εκλογική απήχηση, πλειοψηφική, εάν θα μπορούσε η Ελλάδα να επιβιώσει σε αυτές τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος είπε πως αν έχεις το λαό με το μέρος σου είναι όλα πιθανά και πως «είναι ο ίδιος λαός που οι αστοί του ζητάνε να πάει να υπερασπιστεί αύριο το πρωί το Καστελόριζο επειδή οι αστοί θέλουνε να παίξουνε τα παιχνίδια επέκτασης των αγορών τους και των συμφερόντων τους. Φαντάζεστε αυτός ο λαός να αποφάσιζε και να ερχότανε σε εκείνο το επίπεδο;».
Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία η Λιάνα Κανέλλη απάντησε πως «εμείς θα ψηφίσουμε ¨ναι¨. Δεν υπάρχει περίπτωση έστω και μια δραχμή να πάει σε κάποιον που τη χρειάζεται και εμείς να ψηφίσουμε ¨όχ騻 προσθέτοντας ωστόσο ότι «θα υπάρξει βεβαίως και η απαραίτητη καταγγελία και κυρίως η απογύμνωση αυτής της οπορτουνίστικης ντρίμπλας» ενώ χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ως «το δράμα του λογιστάκου».


Κλείνοντας, η Λιάνα Κανέλλη κληθείσα να σχολιάσει και την επανένωση πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη ανέφερε πως δεν καταλαβαίνει που απευθύνεται το ¨όλοι μαζί¨ σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ το ¨όλοι μαζί¨ το θυμάμαι είτε ως σύνθημα του ΣΚΑΙ για την αλληλεγγύη είτε ως σύνθημα της Εθνικής Τράπεζας πριν από μερικά χρόνια.» καταλήγοντας πως δεν πιστεύει σε τέτοιες συγκολλήσεις οι οποίες όπως είπε « είναι κακές συγκολλήσεις, σπάει ο σωλήνας, χύνονται τα νερά κα μένει διψασμένος ο κόσμος»


Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ:
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54