ΣΜΕΘ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης (ΣΜΕΘ) :
Την Πέμπτη, 15/12, εκδικάζεται άλλη μια μήνυση, ενάντια σε τρία μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας, που είχε καταθέσει η εργοδοσία του ομίλου των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη». Από το Μάρτιο του 2012 η εργοδοσία είχε προχωρήσει σε μια σειρά μηνύσεων και αγωγών κατά του Σωματείου μας και των μελών του, σε μια προσπάθεια να σταματήσει (ενοχοποιώντας και ποινικοποιώντας ) τις κινητοποιήσεις μας. Κινητοποιήσεις που είχαν σαν αίτημα την επαναπρόσληψη συναδέλφου και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων του.


Οι τέτοιου είδους διώξεις ενάντια στους εργαζομένους ή Σωματεία και η ποινικοποίηση της δράσης τους, ιδιαίτερα στα χρόνια των μνημονίων, είναι μια υπόθεση που δεν αφορά μόνο το Σωματείο μας αλλά τους εργαζόμενους στο σύνολό τους. Για τον λόγο αυτόν σαν Σωματείο στηρίξαμε και στηρίζουμε την δημιουργία και τη δράση της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ», που καλεί σε:

Εκδήλωση-Συζήτηση στις 10 Δεκεμβρίου στο στέκι «Ίσκρα» (Αμύντας 12) στις 19:00: «Ο αγώνας στα φροντιστήρια «Μπαχαράκη» και πώς συνεχίζουμε, (θα ακολουθήσει μουσική βράδια  για την στήριξη του αγώνα)

Συνέντευξη τύπου στις 13 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο στις 11.00π.μ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 15 Δεκεμβρίου στα δικαστήρια Θεσ/νίκης στις 9 π.μ.