Νέα 48ωρη απεργία των ναυτεργατών – Δεμένα τα πλοία έως και την Παρασκευή

Σε κλιμάκωση του αγώνα της προχωρά η ΠΝΟ, η οποία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της με νέα 48ωρη απεργία, την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, ενώ και την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη τα πλοία θα παραμείνουν επίσης δεμένα στα λιμάνια (με το δεδομένο ότι η απεργία θα λήξει στις 6 το πρωί της Παρασκευής), στο πλαίσιο της συμμετοχής των ναυτεργατών στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η νέα 48ωρη απεργία, που ανακοινώθηκε ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη άλλη μία, θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τρίτης και θα λήξει στις 6 το πρωί της Πέμπτης, οπότε και ξεκινά η 24ωρη γενική πανεργατική απεργία της 8ης Δεκέμβρη.

Η ΠΝΟ διαμηνύει ότι υπάρχει προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποίησεων και αναφέρει ότι όλα τα πλοία θα παραμείνουν στα λιμάνια και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο.

Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, καθώς έκριναν ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν μπόρεσε να δεσμευθεί ουσιαστικά ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο φορολογικό τους καθεστώς.

Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητεί την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση του επιβατικού κοινού και όλων των εργαζομένων διότι -όπως αναφέρει- ο αγώνας των ναυτεργατών αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
ergasianet