Ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Κούβα: για τον Φιντέλ Κάστρο, στον Γιάννη Κανελλάκη, στην ERTopen:

Τι λεέι για τον Φιντέλ Κάστρο ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Κούβα σε συνέντευξη του στην εκπομπή της ΕΡΤopen με τον δημοσιογράφο Γιάννη Κανελλάκη:

Την αγάπη του Φιντέλ Κάστρο προς τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα, την στήριξη στο ελληνοκυπριακό πρόβλημα καθώς επίσης και την στήριξη της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα για τα εξωτερικά προβλήματα περιέγραψε με απλότητα και σαφήνεια στη ραδιοφωνική εκπομπή στην ERTopen, στο δημοσιογράφο Γιάννη Κανελλάκη, ο επί τιμή πρέσβης μας Γιώργος Κωστούλας.

Ο κύριος Κωστούλας που υπηρέτησε ως διακεκριμένος διπλωμάτης για πέντε χρόνια στην Κούβα από το 2000 μέχρι το 2005, είχε την ευκαιρία να μιλήσει πολλές φορές με τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο για θέματα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, για το ρόλο της Ελλάδας στην Ε.Ε, αλλά και για την ασταμάτητη αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τη χώρα μας και το λαό μας.  

Αναφερόμενος ο κ. Κωστούλας στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κούβα με αφορμή το θάνατο του κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο, είπε ότι από την στιγμή που ο κ. Τσίπρας προσκλήθηκε από την κουβανική κυβέρνηση πολύ καλά έκανε που πήγε και εκπροσώπησε την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και κατ'επέκταση την Ευρωπαϊκή Ένωση.