ΚΕΕΡΦΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ" ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις για να τιμήσουν την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 αλλά και για να δώσουν συνέχεια στα συλλαλητήρια της περασμένης Τρίτης ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, κυβέρνηση που υποτάχθηκε στα μνημόνια και τώρα εξωραΐζει την ηγεσία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σαν φίλο της Ελλάδας, κατρακυλάει μέχρι το σημείο να στέλνει τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές.

Κομμάτι αυτής της κατρακύλας είναι και η εξαφάνιση της πορείας του Πολυτεχνείου με τη γνώριμη μέθοδο της προβολής «επεισοδίων στα Εξάρχεια». Η κυβέρνηση, που υποσχόταν ότι θα βάλει τάξη στους καναλάρχες, τώρα συνεργάζεται μαζί τους όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να συκοφαντήσουν τους διαδηλωτές.

Η ΚΕΕΡΦΑ συμμετείχε οργανωμένα με πανό και σημαίες στην πορεία του Πολυτεχνείου μαζί με τους χιλιάδες που διαδήλωναν. Οι απόπειρες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να την εμφανίσουν ότι «έκαψε τα Εξάρχεια» πέφτουν στο κενό. Κανένας δεν μπορεί να δίνει αξιοπιστία σε αυτούς που χρόνια τώρα λένε ότι «δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο». Αυτοί οι γκαιμπελίσκοι είναι καταδικασμένοι  στην απομόνωση και βγάζουν αφρούς ενάντια στην ΚΕΕΡΦΑ που πρωτοστατεί στο αντιφασιστικό κίνημα.

Είναι ντροπή για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πολιτικά προϊστάμενη μιας αστυνομίας που συνεργάζεται ανοιχτά με τους χρυσαυγίτες νεοναζί στις επιθέσεις κατά των προσφύγων και κατά των διαδηλωτών.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους συλλόγους της νεολαίας και τις δυνάμεις της Αριστεράς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο πλευρό των προσφύγων, και να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή στον πόλεμο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις και ενάντια στο σύστημα που γεννάει πόλεμο, ρατσισμό και φτώχεια.