Π. Αντωνόπουλος, Ειρ. Θάνου, Β. Λιόντου στην ERTopen για το Πολυτεχνείο (video)

«Ράδιο Παντιέρα» στην ERTopen, 16/11/16: 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου –Χθες, σήμερα, αύριο

Η ERTopen είναι εδώ και συνεχίζει! Παρά τις προσπάθειες για φίμωση με την κατάσχεση των πομπών, το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά.

Στην 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν αφιερωμένη η σημερινή εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα».

Προσκεκλημένοι στο στούντιο ήταν:

-ο αγωνιστής καθηγητής Παύλος Αντωνόπουλος,
-η Ειρήνη Θάνου, εργαζόμενη στην έρευνα και μέλος της Attack στην ανεργία και την επισφάλεια και
-η Βάλια Λιόντου, φοιτήτρια του Μαθηματικού Αθήνας.

Πέρα από το ιστορικό της εξέγερσης, όπου ο Παύλος Αντωνόπουλος κατέθεσε και κάποιες συγκινητικές εμπειρίες του, εκτός από το κλίμα της εποχής και τα όσα προηγήθηκαν, μιλήσαμε και για τη σύνδεση του μηνύματος του Πολυτεχνείου με τους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και του κινήματος.

Οι τρεις καλεσμένοι/-ες αναφέρθηκαν επίσης στη χθεσινή αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση κατά του Ομπάμα, την προσπάθεια να σπάσει η κυβερνητική απαγόρευση και την καταστολή που επακολούθησε.

Η εκπομπή –που αξίζει να την παρακολουθήσετε ολόκληρη- μεταδόθηκε από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen το απόγευμα της Τετάρτης 16 Νοέμβρη 2016.

Στην παρουσίαση ήταν ο Νίκος Ξηρουδάκης και στη ρύθμιση του ήχου ο Παναγιώτης Ζέκιος.

H εκπομπή«Ράδιο Παντιέρα»μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους97,3, στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο. Από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους96,5και στα Χανιά στους1134χιλιόκυκλους στα μεσαία.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή στα τέσσερα βίντεο που ακολουθούν: pandiera