Για τον Γαλαξιάρχη, τον Μάλλον Ακίνδυνο, για τον Πέτρο

Γνωριστήκαμε τις καυτές μέρες των πλατειών πρώτα διαδικτυακά κι ύστερα από κοντά με τον Πέτρο.

Κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά, την πρώτη ανταλλαγή απόψεων ,την πρώτη ''αμοιβαία αναγνώριση'' εδάφους. Αυτό συνέβη με τον Πέτρο Παπαθανασίου που ξέραμε ως ''Γαλαξιάρχη'' και ως ''Μάλλον Ακίνδυνος'' από τα κοινωνικά δίκτυα και τα ιστολόγια .

Καθαρή ματιά, καθαρά λόγια, σεμνότητα , ειλικρίνεια  ,συνέπεια και προσφορά ,αυτά γνωρίσαμε και αναγνωρίσαμε στον Πέτρο στο διάστημα που συνεργάστηκε εθελοντικά στην ιστοσελίδα μας.

Σε εβδομαδιαία  βάση ο Πέτρος πρόσφερε τις γνώσεις και τις ιδέες του ως μέλος της ομάδας σύνταξης συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση και του περιεχομένου αλλά και της αισθητικής της ιστοσελίδας του Σχεδίου Β.

Ώσπου άνοιξε τα φτερά του με το radiobubble και το hackademy όπου και πραγματικά διέπρεψε ως δημοσιογράφος στα Νέα Μέσα και το Διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Άνθρωποι με κοινωνικές ευαισθησίες και επαγγελματίες μιας σύγχρονης και έντιμης δημοσιογραφίας σαν τον Πέτρο σπανίζουν. Η απώλειά του μας συγκλόνισε.

Δε σε ξεχνάμε Πέτρο μας πλούτισες με την απλοχεριά σου το χαμόγελό σου, το χιούμορ την ακεραιότητά σου. Κι όλα αυτά δεν χάνονται.

Παραφράζοντας τον ποιητή ''Μακάρι νὰ βρεῖ[ς] πέννα καὶ χαρτὶ ἐκεῖ ποὺ πά[ς]ει...και ανοιχτά μικρόφωνα...

H Συντακτική επιτροπή

Σχέδιο - Β