ΕΤΕΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «πετσόκομμα» των επικουρικών, Τετάρτη 21/9

Στη Φιλελλήνων 13-15, στο Σύνταγμα και ώρα 10πμ.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μειώσεις στην επικούρηση πραγματοποιείται την προσεχή Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του ΕΤΕΑ, στο Σύνταγμα. Τη συγκέντρωση διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑ) και συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων, που εξέδωσαν κοινό κάλεσμα. Όπως αναφέρουν:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι… Τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ένα καταστροφικό σχέδιο εξολόθρευσης όλου του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος. Αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις λεηλάτησαν τους κόπους και τις εισφορές πολλών δεκαετιών από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, τώρα πετσοκόβουν με δόσεις και τις συντάξεις μας.

Η Κυβέρνηση προχωρά σήμερα στη δραστική μείωση των επικουρικών μας συντάξεων, που φτάνει ακόμη και 50% ενώ έπεται και συνέχεια. Οι περικοπές θα συνεχιστούν και σύμφωνα με το Νόμο 4387/16, που ψήφισε η Κυβέρνηση, οι επικουρικές συντάξεις, με μαθηματική ακρίβεια θα εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛΚ οι ψηφισμένες περικοπές είναι: α) 174 εκατ. Ευρώ το 2016 (είναι οι περικοπές που ήδη έγιναν), β) 291 εκατ. Ευρώ το 2017, γ) 284 εκατ. ευρώ το 2018 και δ) 277 εκατ. Ευρώ το 2019!

Στη συνέχεια έπονται και περικοπές στις κύριες συντάξεις!

Έτσι, όσοι συνταξιοδοτηθούν από εδώ και πέρα θα πάρουν συντάξεις μειωμένες τουλάχιστον κατά 20%, σε σχέση με τις μέχρι σήμερα καταβαλλόμενες συντάξεις. Ο τελευταίος νόμος-τερατούργημα της Κυβέρνησης, καταργεί όλους τους τρόπους υπολογισμού των συντάξεων που ίσχυαν μέχρι τώρα και εισήγαγαν ένα καινούργιο κατασκεύασμα, την περίφημη αναπροσαρμογή που πετσοκόβει τις κύριες συντάξεις και τις οδηγεί σε ευθεία πτώση, σε εξευτελιστικά επίπεδα ελεημοσύνης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Το θέμα των συντάξεων δεν είναι υπόθεση των συνταξιούχων μόνο, αλλά όλων των εργαζομένων για να βάλουμε ένα φρένο στην αφαίμαξη των κόπων και των εισφορών μας.

Είναι υπόθεση των εργαζομένων να διεκδικήσουμε να πάρουμε αξιοπρεπή σύνταξη για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Σας καλούμε την Τετάρτη, 21/9/16, στις 10:00 π.μ, έξω από τα γραφεία του ΕΤΕΑ, Φιλελλήνων 13 – 15 στο Σύνταγμα, σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, που οργανώνει η Ομοσπονδία μας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης και άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις.
ergasianet
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20/09/2016 - 17:21