Λουκέτο στην «ΠΥΡΣΟΣ Security», στο δρόμο και απλήρωτοι οι 800 εργαζόμενοι

H εταιρεία «ΠΥΡΣΟΣ Security» λειτουργούσε τα τελευταία 22 χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής φύλαξης. Ουσιαστικά η εταιρεία τον τελευταίο χρόνο είχε κηρύξει στάση πληρωμών προς εργαζόμενους και πιστωτές. Η εταιρεία δεν πλήρωνε ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο ΙΚΑ. Σε αυτό τον κλάδο οι εργαζόμενοι πληρώνονται με τρίμηνες καθυστερήσεις τα δεδουλευμένα τους. Αναλυτικότερα:

Την ώρα που εκτελούσαν χρηματαποστολή για λογαριασμό τράπεζας ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι της «ΠΥΡΣΟΣ Security» για το «λουκέτο» στην εταιρεία που εργάζονται, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε το κλείσιμό της έπειτα από 22 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της ιδιωτικής φύλαξης.

Όπως λένε παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, πρόκειται για ενα προδιαγεγραμμένο τέλος μιας εταιρείας η οποία εδω και ενα χρόνο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές.

«Μόλις γύρισαν τα παιδιά απο την χρηματαποστολή ενημερώθηκαν απο το διευθυντή ασφάλειας ότι η εταιρεία έκλεισε», λέει στο Newsit o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας, Χρηματαποστολών και Φυλάκων Νίκος Παπακωνσταντίνου και επισημαίνει πως ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο η εταιρεία αδυνατούσε να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων καθώς και να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΙΚΑ και την εφορία.

«Έσκασε τωρα το "κανόνι, αλλά το περίμεναμε εδώ και ένα χρόνο», προσθέτει διευκρινίζοντας ότι πλέον με το κλείσιμο της εταιρείας ΠΥΡΣΟΣ, ανοίγει η αγορά για τις δύο εταιρείες που απομένουν στον τομέα των χρηματαποστολών.

Ωστόσο,η ΠΥΡΣΟΣ μοιάζει με την κορυφή του «παγόβουνου» για ένα κλάδο στον οποίο οι υπάλληλοι εργάζονται με τρίμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ απασχολεί περί τους 800 εργαζόμενους.

αναδημοσίευση ergasianet