Ο Δημήτρης Μπελαντής συζητάει για τον Ευρωκομμουνισμό στο "Ράδιο Παντιέρα" της ERTopen, 13/4/16

Ο Δημήτρης Μπελαντής συζητάει για τον Ευρωκομμουνισμό στο "Ράδιο Παντιέρα" της ERTopen, 13/4/16

Η εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» φιλοξενεί την Τετάρτη 13/4/2016 στο στούντιο της ERTopen τον γνωστό δικηγόρο και συγγραφέα Δημήτρη Μπελαντή.

Με πλούσιο συγγραφικό έργο και σημαντική παρουσία στο χώρο της αριστεράς, ο Δημήτρης Μπελαντής δημοσιεύει από τον Οκτώβριο του 2015 στον ιστότοπο "Παντιέρα" μια σειρά άρθρων κριτικής παρουσίασης των βασικών ρευμάτων του κομμουνιστικού κινήματος.

Έχουν μέχρι στιγμής δημοσιευθεί -και έχουν ήδη συζητηθεί αρκετά- τα τέσσερα πρώτα από αυτά:

-Για τον σταλινισμό, τον λαϊκομετωπισμό, τον ευρωκομμουνισμό και τον τροτσκισμό.

Πρόκειται για κείμενα τόσο ιδεολογικής κριτικής, όσο και ιστορικής και πολιτικής αποτίμησης, που προσφέρονται για επίκαιρο προβληματισμό, καθώς είναι γραμμένα με το βλέμμα στις αναγκαιότητες του σήμερα.

Με αφορμή το τρίτο από αυτά τα κείμενα, θα συζητήσουμε σήμερα μαζί του για το ρεύμα του ευρωκομμουνισμού στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και, φυσικά, στην Ελλάδα.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Νίκος Ξηρουδάκης.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00, στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3, στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο. Από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5 και στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία.