Η ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ της ΕΡΤopen. Σήμερα 8-10 το βράδυ: Το βιβλίο στην εποχή της κρίσης

ekdoseis2
Το βιβλιοπωλείο των «ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ» στην οδό Καλλιδρομίου 30, στο κέντρο της Αθήνας (Εξάρχεια). 
Η «Αφύλαχτη Διάβαση»  αντί να ανοίξει πανιά, γυρίζει σελίδες και ταξιδεύει στη θάλασσα του βιβλίου. Μια εκπομπή για ακροατές-αναγνώστες αλλά και για αναγνώστες, που όταν διαβάζουν, έχουν συντροφιά το ραδιοφωνάκι τους.Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016, 8-10 το βράδυ (106,7 για την Αθήνα, αναμετάδοση σε: Φωκίδα, Βοιωτία, Βόρεια Πελοπόννησο, Χανιά και μέσω του ertopen.com 
σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο). 


Την «Αφύλαχτη Διάβαση» περνούν ένας εκδοτικός οίκος, ένας συγγραφέας, μία ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου και ένας πολυτάλαντος δημιουργός-όλοι τους προσπαθούν, εφευρίσκουν τρόπους έκφρασης, επικοινωνούν και συναντούν τον «άλλον» στα χρόνια των Μνημονίων.

ekdoseis-synadelfwn_0
Κεντρικός καλεσμένος της εκπομπής ο Κώστας Λεγάκης από τις «Εκδόσεις των Συναδέλφων«. Πρόκειται για ένα πολύ πετυχημένο συνεργατικό εγχείρημα που ξεκίνησε το 2009, άπλωσε τα φτερά του μετά το 2012 και συνεχίζει ακάθεκτο, επτά χρόνια μετά. Οι «Εκδόσεις των Συναδέλφων» έχουν μεγάλο αριθμό  και εύρος βιβλιοπαραγωγής: πεζογραφία, ποίηση, πολιτικό δοκίμιο κ.α., Ελλήνων αλλά και ξένων συγγραφέων.

383731-bigΟ συγγραφέας Γιώργος Λιερός (Σκέψεις για την άμεση δημοκρατία,Ξαναπιάνοντας το νήμαΥπαρκτός καινούριος κόσμος κλπ) καταθέτει τη δική του άποψη για τα κινήματα της πλατείας Συντάγματος, για την άμεση δημοκρατία, για τις ψευδαισθήσεις και τις πολιτικές υποσχέσεις.

memento-4Ο πολυτάλαντος δημιουργός Παναγιώτης Κουντουράς (σκηνοθέτης, ραδιοφωνικός παραγωγός, ηθοποιός, μυθιστοριογράφος, φωτογράφος) μετά το υπέροχο «Ξύλινο κουτί του» μας μιλά για μια ξεχωριστή εκδοτική προσπάθεια που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία και κέντρισε το ενδιαφέρον αναγνωστών και κριτικών: «Oι δύο ώρες ύπνου και το memento mori ενός συγγραφέα» σε κείμενο Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου και φωτογραφίες του Π. Κουντουρά, από τις εκδόσεις Φυλάτος. [Δυο ώρες ύπνου ύστερα από την αναγγελία ενός θανάτου, φιλοξενούν στους κόλπους τους τις ανησυχίες, τους φόβους, τα θέλω και τα όνειρα ενός ανθρώπου].

996687_223280084521528_130297303_nΗ Βάλια Μπαρμπατιώτη ανοίγει τις πόρτες του βιβλιοπωλείου της και μας υποδέχεται στη Μυτιλήνη, στο περίφημο BOOK & ART, στέκι και σημείο αναφοράς στη Μυτιλήνη, εκεί όπου συναντιούνται αναγνώστες και συγγραφείς σε ξεχωριστές θεματικές βραδιές. Παράλληλα, μας μιλά για τη δράση «Ένα παιχνίδι ένα χαμόγελο» που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και χάρισε αμέτρητα χαμόγελα σε δεκάδες εκατοντάδες παιδιά.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54