Δευτέρα 29/2: Σε νέα δίκη σύρεται το προεδρείο των εργαζομένων ΙΓΜΕ

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης καλεί τη Δευτέρα 29 Φλεβάρη, στις 9 το πρωί, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, με αφορμή τη δίκη του προεδρείου για κινητοποιήσεις του 2009.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ με την μαζική συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν από το 2011 μέχρι σήμερα πέτυχαν την ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του ΙΓΜΕ.

Είναι γνωστό ότι ο υπουργός Παπακωνσταντίνου με την ΚΥΑ 25200/2011 και την απορρόφηση του ΙΓΜΕ από το ΕΚΠΑΑ, από τη οποία δημιουργήθηκε το ΕΚΒΑΑ, στόχευε στην μετατροπή του Ινστιτούτου σε γραφείο διαχείρισης δεδομένων με σκοπό το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου που επί 60 χρόνια ερευνούσε το ΙΓΜΕ με τα χρήματα των Eλλήνων φορολογούμενων, αλλά και στην απόλυση μέσω των ΕΦΕΔΡΕΙΩΝ 130 εργαζομένων.

Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ ματαίωσαν αυτό το σχέδιο που απεργάζονταν δυστυχώς όλες οι Κυβερνήσεις από το 1999, που στα πλαίσια του “εκσυγχρονισμού”, υπονόμευαν την Βασική Έρευνα Υποδομής και την Μεταλλευτική ;Eρευνα του Ινστιτούτου. Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν και την πολιτική υποταγής στις “Ερευνητικές επιταγές της Ε.Ε.”, που εφαρμόσθηκε και στο ΙΓΜΕ, με αποτέλεσμα τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και τη μετατροπή της σε αποικία χρέους. Τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής, υφίσταται σήμερα ο λαός μας.

Στον αγώνα που έδωσαν διαχρονικά οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ χρησιμοποίησαν όλες τις μορφές πάλης και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να σέρνεται στα δικαστήρια το Προεδρείο του συνδικάτου τους.

Παράλληλα, ακόμη και σήμερα, παραμένουν στο δικαστικό απυρόβλητο όλοι οι διοικούντες εναντίον των οποίων είχε ζητήσει εισαγγελική παραγγελία το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Πρόσφατα, στις 16/11/2015, το Προεδρείο του Συνδικάτου καταδικάστηκε σε 6μήνη φυλάκιση, με την χαλκευμένη κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, ενώ για τις ίδιες κατηγορίες είχε αθωωθεί σε τρεις προηγούμενες δίκες.

Στις 29/2/2016 το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ σύρεται ξανά στα δικαστήρια με ανάλογες κατηγορίες.

Είναι εμφανές, ότι η τρομοκρατία που είχε εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι πιέσεις των “Θεσμών”, στόχευαν και στοχεύουν στην τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια τους.

Δυστυχώς, όμως και σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δικάζονται και καταδικάζονται συνδικαλιστές για τους αγώνες τους.

  • Απαιτούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην ενθαρρύνει τις συνδικαλιστικές διώξεις μέσω των δικαστηρίων.
  • Ζητάμε από όλα τα κόμματα να στηρίξουν έμπρακτα το Συνδικάτο και το προεδρείο μέσα και έξω από την Βουλή.
  • Ζητάμε από όλα τα Συνδικάτα να στηρίξουν τους διωκόμενους Συνδικαλιστές με Δελτία Τύπου συμπαράστασης.
  • Απατούμε ΑΜΕΣΗ δικαίωση των αγώνων μας για την ουσιαστική επανασύσταση του ΙΓΜΕ, με προσλήψεις και χρηματοδότηση της Έρευνας.
  • Επίσης καλούμε τα ΜΜΕ να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα τους αγώνες των εργαζομένων και να στηρίζουν τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/2/2016
στις 9.00 πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ergasianet
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29/02/2016 - 02:17