Έφτασε η ώρα να μιλήσει στη δίκη της Χρυσής Αυγής η οικογένεια του Παύλου Φύσσα - Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Δευτέρα 14/9, 8πμ, Φυλακές Κορυδαλλού

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Mαταιώσαμε την φιέστα των ναζί στη Πλατεία Κοραή και συνεχίζουμε!

Έφτασε η ώρα να μιλήσει στη δίκη της Χρυσής Αυγής η οικογένεια του Παύλου Φύσσα - Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Δευτέρα 14/9, 8πμ, Φυλακές Κορυδαλλού

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ!

 Την Παρασκευή 11/9, το αντιφασιστικό κίνημα με την στήριξη σωματείων του Πειραιά, όπως η ΠΕΝΕΝ, το Σωματείο Εργαζόμενων ΟΛΠ, η Ομοσπονδία Καπνεργατών και το Σωματείο Εργαζόμενων του Παπαστράτου ματαίωσαν τη ναζιστική φιέστα του Μιχαλολιάκου. Η Πλατεία Κοραή έμεινε ελεύθερη, φιλοξενώντας δράσεις της Αλληλεγγύης Πειραιά, η οποία μάζευε τρόφιμα για τους πρόσφυγες. Τα ΜΑΤ επιχείρησαν να εμποδίσουν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο αλλά η αποφασιστική στάση του κόσμου τους ανάγκασε να τα μαζέψουν και να φύγουν. Μια μαχητική διαδηλωση προς το Λιμάνι του Πειραιά έδειξε είναι πόλη αντιφασιστική, πόλη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Συνεχίζουμε!

Στο μέτωπο της δίκης των ναζί δεν πέρασε η προσπάθεια των συνηγόρων των υπόδικων της Χρυσής Αυγής να υπάρξει αναβολή της  δίκης σε ημερομηνία μετά τις εκλογές, με αιτιολογία την διεξαγωγή «προεκλογικής εκστρατείας»  από τους ναζί υποψήφιους. Επιχειρούν να αναβληθούν οι διαδικασίες της δίκης, διότι έφτασε η ώρα να καταθέσουν ο Παναγιώτης και η Μάγδα Φύσσα, οι γονείς του Παύλου Φύσσα, ακριβώς στα δύο χρόνια από την επέτειο της δολοφονίας. Αυτό θα γίνει την Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη και ετοιμάζονται να πλαισιώσουν την οικογένεια Φύσσα  Δήμαρχοι, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες και αγωνιστές των κινημάτων από τις γειτονιές.

Η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου απέρριψε το αίτημα τους. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης αντέκρουσε τα απαράδεκτα αιτήματα αναβολής, δηλώνοντας ότι «θα αποτελέσει, όμως, ειδική διάκριση η διακοπή της δίκης, καθώς τα θύματα της Χρυσής Αυγής μετατρέπονται σε πολίτες Β' κατηγορίας». Πιο πριν, η ίδια πρότεινε να απορριφθούν  σχεδόν όλες οι ενστάσεις και τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, που αφορούσαν την εγκυρότητα της προανακριτικής διαδικασίας. Η εισαγγελέας δήλωσε ότι πολλές από τις ενστάσεις που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι, όπως αυτές για αοριστία της κατηγορίας και περί ακυρότητας της διαδικασίας αυτόφωρης σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου, προβάλλονται «απαραδέκτως» πλέον, καθώς αφορούν ζητήματα της προδικασίας, τα οποία  λύθηκαν με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. 

Η εισαγγελική λειτουργός θεώρησε ότι πολλές εκ των ενστάσεων που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι, όπως αυτές για αοριστία της κατηγορίας και περί ακυρότητας της διαδικασίας αυτόφωρης σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου, προβάλλονται «απαραδέκτως» πλέον, καθώς αφορούν ζητήματα της προδικασίας, τα οποία λύθηκαν με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η πολιτική αγωγή στήριξε ξανά το αίτημα της να μπορεί να έχει λόγο για όλους τους κατηγορούμενους και όλες τις κατηγορίες, καθ’ όσον αυτό εξασφαλίζει την διεξαγωγή δίκαιης δίκης και δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικής διερεύνησης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Σε αυτή τη προεκλογική περίοδο δεν αφήνουμε σπιθαμή χώρου για τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεχνάμε ότι είναι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Δεν ξεχνάμε ότι η ναζιστική εγκληματική οργάνωση που στήριξε τα αφεντικά της Ζώνης, φτιάχνοντας κίτρινο σωματείο. Είναι η ίδια που προχώρησε σε δολοφονική επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, σε δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, σε ρατσιστικά πογκρόμ κατά των μεταναστών, σε μαχαιρώματα και επιθέσεις σε βάρος μαθητών, γυναικών, Ρομά και ομοφυλόφιλων.

Καλούμε τους Δήμους, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, τις κοινότητες μεταναστών, τις συλλογικότητες να δώσουν δυναμικό παρών στη δίκη στο πλευρό της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.