ΛΑΓΟΣ ή ΑΦΕΛΗΣ ο κ. Γρηγορίου ;


Αγία Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2015


Ο κ. Γρηγορίου με συνέντευξή του στο «εμπρος net» της ιδιαίτερης πατρίδας του, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες και τους φόβους μας, που έχουν εκφραστεί με όλους τους τρόπους αλλά και με τα τελευταία εξώδικα προς τη Διοίκηση και το Υπουργείο, για τα σχέδια που απεργάζονται τουλάχιστον στη διοίκηση για αυτό και σε όλες τις ενέργειές της επικρατεί εκτός από την επιμελημένη ασάφεια και βαθύ σκότος. Βαθύ σκοτάδι για το μέγεθος και τη λειτουργία της ΕΡΤ, για το προσωπικό και το πρόγραμμά της, που παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας δεν παίρνουμε καθαρές απαντήσεις.

Δεν θεωρούμε ότι ο εν λόγω κύριος είναι αφελής. Παίζει το ρόλο του λαγού σε προειλημμένες μνημονιακές αποφάσεις που έχουν σκοπό τη συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο σύνολό της.

Ο κ. Γρηγορίου ξεχνά ή δεν γνωρίζει τις ευθύνες του σαν μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ και μάλιστα αναπληρωτής του Δ/ντος, οι οποίες ελέγχονται και ποινικά κι ότι εκεί βρίσκεται για να καθορίζει ισότιμα τη λειτουργία της ΕΡΤ με νομιμότητα και διαφάνεια και να ελέγχει τις πράξεις όλων και του Διευθύνοντα και όχι για να λέει κάποιες ιδέες (από ιδέες 10 στον παρά) γιατί τότε δεν θα έπρεπε να είναι μέλος του ΔΣ.

Παράνομα και παράτυπα γιατί την τοποθέτησή του εισηγείται το αρμόδιο Υπουργείο (και όχι ο Διευθύνων Σύμβουλος) στην ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής διαβεβαίωναν όλοι ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Το «λιβανιστήρι» στον Διευθύνοντα Σύμβουλο είναι η εξόφληση του γραμματίου αυτού ή και της επιμονής του Διευθύνοντα και της πίεσής του στο Υπουργείο ώστε να είναι και Πρόεδρος (αντικειμενικός ; ) του ΔΣ της ΕΡΤ στη θέση του κ. Τσακνή ; Δηλαδή να υποθέσουμε ότι μόνο ο κ. Πρόεδρος της ΕΡΤ δεν είναι της απόλυτης επιρροής του κ. Διευθύνοντα ; Γι’ αυτό υπάρχουν διαρροές περί αντικατάστασής του;

Αλήθεια, πώς θα επιτελείται ο ρόλος σας σαν μέλος ΔΣ κ. Γρηγορίου όταν είστε δεδομένος ; Γνωρίζετε ότι διοικήσεις που πέρασαν από την ΕΡΤ είναι στον εισαγγελέα για πράξεις και παραλήψεις τους;Κύριε Γρηγορίου,

υπάρχει businessplan ; υπάρχει οργανόγραμμα με καθορισμένες θέσεις εργασίας ; θα υπάρξει εσωτερική παραγωγή – και πότε επιτέλους θ’ αρχίσει ; ποιο είναι το μέγεθος της ΕΡΤ ; πώς και γιατί είναι πολλοί οι 2300 εργαζόμενοι της ΕΡΤ ; έχει συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ ; υπάρχουν πρακτικά ; γνωρίζετε ότι υπάρχουν ελλείψεις και δεν δίνονται τα ρεπό που επιβάλλει ο νόμος για να ανταπεξέλθει στο υποτυπώδες μνημονιακό της πρόγραμμα η ΕΡΤ ; γνωρίζετε ότι και ο αρμόδιος Υπουργός στη Βουλή αλλά και ο «καταλληλότερος» Δ/νων Σύμβουλος έχουν δηλώσει ότι θα καταγραφούν τα κενά και θα γίνουν νέες προσλήψεις με προτεραιότητα τους συναδέλφους συμβασιούχους ; τα γνωρίζετε όλα αυτά ; εσείς μόνο ή και άλλα μέλη της διοίκησης δεν τα γνωρίζετε ; τα γνωρίζει η κυβέρνηση ; Γνωρίζετε ότι από τα 170 εκατομμύρια έσοδα της ΕΡΤ τα 100 έως 125 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος, μέχρι το 2019, τα απομυζεί το Υπουργείο Οικονομικών παράνομα και καταχρηστικά για να συμπληρώνει τον κρατικό προϋπολογισμό και την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ; Γιατί το αποσιωπάτε και λέτε ότι σας μένουν μόνο 14 εκατομμύρια για πρόγραμμα εκτός από τις λειτουργικές δαπάνες ; Οι λειτουργικές δαπάνες της ΕΡΤ είναι 160 εκατομμύρια ; Αποσιωπάτε συνειδητά και βασικά θέματα ώστε να παραπλανήσετε την κοινή γνώμη, «αρχιτεκτονικά» δε, να κρατάτε σε πολιτική ομηρία και να ενσπείρετε φόβο στους εργαζόμενους για να μην διεκδικούν το αυτονόητο και δυναμιτίζετε ακόμα και προεκλογικά το ομαλό εργασιακό κλίμα που με πολύ κόπο προσπαθούμε εδώ και πολύ καιρό να διατηρήσουμε ώστε ο στόχος της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ να ολοκληρωθεί.


Κύριε Γρηγορίου,

περιμέναμε σήμερα διευκρινιστική δήλωση ή από εσάς ή από τη Διοίκηση αλλά εις μάτην. Το μόνο που σας απομένει είναι, αφού δώσετε εξηγήσεις για το ποιοι σας έχουν ενημερώσει ή πώς εσείς πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το μέγεθος της ΕΡΤ και το προσωπικό που θα απασχολείται, να παραιτηθείτε.

Αν όχι, άξιος ο μισθός σας.

Δεν είναι λάφυρο ούτε τσιφλίκι σας η ΕΡΤ και δεν δώσαμε ένα μοναδικό και απαράμιλλο αγώνα για να μας διοικούν ! κάποιοι …«ιδεοπώλες» σαν κι εσάς.

Σας γνωρίζουμε και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τα υποτιθέμενα σχέδιά σας καθώς και όποια άλλα νοσηρά σχέδια απεργάζονται κάποιοι ερήμην μας, δεν θα πραγματοποιηθούν, γιατί θα βρουν τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της κοινωνίας.

Από αγώνες ξέρουμε και ξέρουμε καλά. Αυτό μη διαφεύγει και μην υποτιμάται από κανέναν.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54