Ειδησεις απο Ζάκυνθο

Τοπικές ειδήσεις-24-7-2015

Ανακοίνωση του Τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο της καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου, με προφανή αίτια υπερκόπωσης:

Μόνο η οδύνη μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα στο άκουσμα του θανάτου της καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου, με προφανή αίτια υπερκόπωσης.

Η νεαρή μετανάστρια από την Ουκρανία που βαφτίστηκε «μαθητευόμενη» από δουλεμπορικά γραφεία με δικτύωση σε ελληνικά ξενοδοχεία, αποτελεί τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα της εργοδοτικής εκμετάλλευσης στον τουρισμό.

Αποδεικνύεται πως οι στρατιές των «μαθητευόμενων» και των «επωφελούμενων» από προγράμματα voucher είναι η πραγματική βάση για την «ανταγωνιστικότητα του ελληνικού προϊόντος».

Το νεοφιλελεύθερο δόγμα της ελαστικοποίησης της εργασίας, ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς, τελικά δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο: αυτό της μείωσης του κόστους παραγωγής και της εντατικοποίησης της εργασίας μέχρι εξόντωσης του εργαζόμενου, ακόμα και φυσικής…

Βεβαίως, την ίδια ώρα που οι επονομαζόμενοι κοινωνικοί εταίροι είναι λαλίστατοι και ιδιαίτερα παρεμβατικοί σε άλλα ζητήματα (π.χ. ιδιωτικοποιήσεις), δε βρέθηκε να γραφτεί μισή λέξη για το θάνατο της νεαρής καμαριέρας. Ανάλογη σιγή κράτησαν και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αφού με τον τουρισμό φαίνεται πως ασχολούνται μόνο για να εκφοβίσουν την κοινή γνώμη.

Σήμερα αποκτά περισσότερο νόημα από ποτέ το σύνθημα «σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια». Ζητούμε την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, τη διασφάλιση των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής για τους εργαζόμενους και την κατάργηση αντεργατικών νόμων και ελαστικών μορφών εργασίας ξεκινώντας από σήμερα.

Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκινήσει άμεσα διαδικασίες για τη διερεύνηση του συμβάντος και να αποδώσει δικαιοσύνη στους ηθικά υπεύθυνους ενός τραγικού εργατικού ατυχήματος και σε όποιον θεωρεί πως μπορεί να επιλέγει ποιους κανόνες θα τηρεί και ποιους όχι. Παράλληλα, το εργατικό κίνημα πρέπει να προστατεύσει όλους τους εργαζόμενους στη «γαλέρα» του τουρισμού με κάθε τρόπο.

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση μας στην οικογένεια της εκλιπούσας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015»

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξης: «Η ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΞΕΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 9:30΄΄ ΜΕ ΤΗΝ “ΟΜΙΛΙΑ”, “EΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”, ΤΗΣ ΜΙΜΙΚΑΣ ΣΤΑΜΙΡΗ,  ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΟΥΦΟΥ ΝΤΟΥΛΟΥΦΟΥ”

11 ΠΑΡΑ ΤΕΤΑΡΤΟ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ ME ΡΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΕ ΤΟΝ “VEANDOK” ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ “ΤΩΡΑ”, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΝΕΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. ΣΤΟΝ ΠΟΜΠΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ»!

Η Λέσχη « ΓΕΡΑΝΟΣ» παρουσιάζει τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ την                  
Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο στις 21:15

Στην παρέα θα είναι η μόνιμη πιά συνεργάτιδα του, με τη διακριτική και χαμηλόφωνη,          αλλά σοβαρή  πορεία της, στο Ελληνικό τραγούδι,  η Νάνα Μπινοπούλου. 
Με τη Νάνα οργανώνουν μαζί ένα δίωρο και πλέον,  πρόγραμμα τραγουδιών, που θα περιέχει εκπλήξεις, παλιά, καινούργια τραγούδια, αλλά και ακυκλοφόρητα, που θ ακουστούν για πρώτη φορά.  Στα όργανα θα συνοδεύουν, οι μόνιμοι φίλοι και συνεργάτες του. Πέτρος  Βαρθακούρης, μπάσο-Γιάννης Βιλιώτης.. μπουζούκι λαούτο μαντολίνο-Δημήτρης Γάσιας,βιολί-Φίλιππος Λευκαδίτης, κρουστά-Γιώργος Μακρής,πνευστά – γκάιντες-Γιάννης Μπελώνης,πιάνο. Στον ήχο ο Γιώργος Καρυώτης, και ο Ευτύχης Γιαννακούρας και στο φωτισμό της παράστασης ο Διαμαντής Μυλωνάς.

ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ :8 €-ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ :10€-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης τηλ. :6983343201

3ήμερο  Φεστιβάλ  « ZANTE JAZZ FESTIVAL»

24,25,26 /07/2015  Παρασκευή,Σάββατο και Κυριακή,21:30 μ.μ.
Υπαίθριο Θέατρο Δερματούσας Τραγάκι
ΓΕΝ.ΕΙΣΟΔΟΣ :10 ευρώ,ΠΑΙΔΙΑ(12-17ετών),ΦΟΙΤ-ΜΟΥΣ:5 ευρώ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΡΙΜΕΡΟΥ : 15ευρώ.


Από πανηγύρια άλλο τίποτα!

Την Κυριακή, 26 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Μπόχαλης Ζακύνθου, κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα: Σάββατο 25 Ιουλίου, 8 το απόγευμα, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Κυριακή, 7:45 το πρωί, η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.