Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Ο νέος Δήμαρχος και η ΝΕΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ συγκαλούν σύσκεψη, την Τετάρτη 23 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο, στην οποία προσκαλούν συλλογικότητες κινήματα και ενεργούς πολίτες της Κέρκυρας. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η σύσταση «ομάδας κρούσης» που θα εξοπλίσει επιστημονικά (νομικά και τεχνικά) το μέτωπο αντίστασης κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και θα οργανώσει την κινητοποίηση του κερκυραϊκού λαού για την υπεράσπιση της Κέρκυρας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ
Το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της ψυχικής υγείας, την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Ψυχιατρείο.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προχωράει βήμα – βήμα στην όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Ψυχικής Υγείας μέσω της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών τους. Η πολιτική και τα μέτρα που εφαρμόζονται, με το κυβερνητικό πρόγραμμα «Υγεία Εν Δράσει», αποτελούν εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της, που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων…
… Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό, τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση & Εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας, ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των κτηρίων και των υποδομών του Ψυχιατρείου με κάθε τρόπο, με αίτημα για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ‘isSOS’
Συνεδρίασε στο Νεοχωράκι Αργυράδων η Oργανωτική Eπιτροπή της «ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα ‘isSOS’», η οποία ασχολήθηκε με τις τρέχουσες εξελίξεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων και αποφάσισε σειρά μέτρων για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα σε συνέχεια της κοινής σύσκεψης των Πρωτοβουλιών ενάντια στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας.
Όπως τονίζει η Επιτροπή «μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης από κυβέρνηση – ΤΑΙΠΕΔ απαιτείται καλύτερη οργάνωση του αγώνα, μεγαλύτερη προβολή των θέσεων μας ,διεύρυνση των δυνάμεων της Πρωτοβουλίας . Προς αυτή την κατεύθυνση η Οργανωτική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας αποφάσισε, μεταξύ άλλων:
* τη διοργάνωση 2 εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι για την προβολή των θέσεων μας και την υλοποίηση στην πράξη των προτάσεων μας. Η πρώτη θα είναι εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης μας για αξιοποίηση και ανάδειξη του ΙΣΣΟΥ προς όφελος του λαού και ιδιαίτερη έμφαση στην πρόταση για δημιουργία πανευρωπαϊκού κέντρου πρωτογενούς πρόληψης από το ΚΕΘΕΑ, το ΕΣΥΝ, την μονάδα απεξάρτησης της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΓΝΚ και με την στήριξη πολιτιστικών , αθλητικών και άλλων φορέων της περιοχής . Η δεύτερη θα είναι ο «2ος ΚόρΙσσος αγώνας δρόμου 7 & 21 χλμ στην χρυσή άμμο».

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
«Η απόφαση του δικαστηρίου, που κηρύσσει παράνομη την αποχή – απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο, διαπνέεται από το κλίμα αυταρχισμού και την αντιδραστική πολιτική που κλιμακώνει η κυβέρνηση σε βάρος των αγώνων των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑΤΙ ΠΩΛΟΥΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ «ΜΑΪΜΟΥ»
Συνελήφθη χθες το απόγευμα, 58χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος λειτουργίας εμπορικής επιχείρησης στην περιοχή του Λευκίμμης, για πώληση απομιμητικών προϊόντων.
Σε βάρος του επιχειρηματία σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, για παραβάσεις των Νόμων Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού και άλλων σχετικών νομοθετικών διατάξεων , καθώς όπως διαπιστώθηκε διέθετε προς πώληση, προϊόντα (τσάντες, πορτοφόλια και άλλα), απομιμήσεις επώνυμης εταιρείας. Συνολικά κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν περισσότερα από 100 διαφορετικά προϊόντα. Ο 58χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ «ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙ»
Συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή το πρωί, στον αερολιμένα της Κέρκυρας, δύο ημεδαποί 42 και 52 ετών για υποκλοπή μεταφορικού έργου.
Σε βάρος τους δικογραφία αυτοφώρου διαδικασίας για το αδίκημα της υποκλοπής μεταφορικού έργου καθώς όπως διαπιστώθηκε ο 42χρονος μετέφερε έναντι αμοιβής, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, τέσσερις επιβάτιδες, με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης, ιδιοκτησίας του 42χρονου.
Οι δύο ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Συνδυασμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και αυτή την εβδομάδα (07 – 13 Ιουλίου), από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και της αντίστοιχης Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας για την πρόληψη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο Κεφαλονιά και Λευκάδα.
Συνολικά διατέθηκαν 106 αστυνομικοί και 54 οχήματα και κατά τους ελέγχους:
• ελέγχτηκαν 481 οχήματα
• συνελήφθησαν 23 ημεδαποί και αλλοδαποί εκ των οποίων οι οκτώ (8) για ηχορύπανση
• βεβαιώθηκαν 80 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 123 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ
Το εργοτάξιο των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη επισκέφθηκε για ακόμη μια φορά το Σάββατο 12/7/2014 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, καθώς η ολοκλήρωση του έργου καθυστερεί, κορυφώνοντας την αγωνία και την προσμονή των 176 δικαιούχων οικογενειών.
Ο Στέφανος Σαμοΐλης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Οικιστών και συζήτησε με τον εργοταξιάρχη Γ. Σίμο για την πορεία του έργου. Εκείνος τον ενημέρωσε ότι οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει παράδοση του έργου στο τέλος του ερχόμενου Νοέμβρη.
Επίσης, τις επόμενες ημέρες κρίνεται η ειδική διαταγή για το αν θα κηρυχθεί έκπτωτος ή όχι ο εργολάβος, κάτι που, αν συμβεί, θα έχει ως συνέπεια νέα καθυστέρηση στην παράδοση του έργου.
Ο Στέφανος Σαμοΐλης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη δυνατότητα τήρησης του χρονοδιαγράμματος, παρότι ο εργοταξιάρχης τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη ροή της χρηματοδότησης. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι, με το σημερινό ρυθμό των εργασιών, το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί νωρίτερα απ’ το τέλος του 2015, γι’ αυτό και ζήτησε από τον εργοταξιάρχη να φροντίσει για την επίσπευσή του.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ ΧΑΤΖΗ
«Σύνορα ...Αυτή... η αγάπη δεν γνωρίζει» είναι ο τίτλος της μουσικής συνάντησης της Μαρινέλλας με τον Κώστα Χατζή, που θα γίνει στην Κέρκυρα στις 9 Αυγούστου, στο χώρο του Παλαιού Φρουρίου.
Το αξέχαστο "ΡΕΣΙΤΑΛ" του χειμώνα του 1976 επιστρέφει και φέρνει μαζί του μελωδίες και εικόνες από μια Ελλάδα όχι τόσο μακρινή, αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική. Η βραδιά ξεκινά με τον Κώστα Χατζή να ερμηνεύει με την κιθάρα του και με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που έχει γράψει όπως το “Θυμάμαι”, το “Δεν είμ’ εγώ”, το “Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά...”. Στη συνέχεια η Μαρινέλλα με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τραγουδά τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως “Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει”, “Σ’αγαπώ ”, “Κι’ ύστερα”, “Πάρε με μαζί σου τσιγγάνε”, “Η αγάπη όλα τα υπομένει...” και πολλά άλλα. Στο δεύτερο μέρος, αρχικά η Μαρινέλλα και στη συνέχεια ο Κώστας Χατζής, συνοδευόμενοι από δεκαμελή ορχήστρα ερμηνεύουν τραγούδια από τους δίσκους Ρεσιτάλ και Ταμ-Ταμ ενώ η παράσταση κλείνει με τους δύο κορυφαίους καλλιτέχνες, ντουέτο, σ’ ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό φινάλε.
 
ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της με πρωταγωνιστές τους μικρούς φίλους, καλεί όσους θέλουν να κάνουν αίτηση και να συμπεριληφθούν σε μία νέα μικρή σειρά προγραμμάτων που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Αμερικανική Γωνιά της Βιβλιοθήκης.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τις Φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αλεξάνδρα Τρανουλίδη και Χρυσούλα Πολυτίδου, στα πλαίσια της Πρακτικής της πρώτης στην υπηρεσία μας και υπό την εποπτεία της διδάσκουσας του τμήματος Ζωής Διονυσίου.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Έκθεση με τίτλο «Ιόνια Νησιά και Δυτική Ελλάδα: Έργα από τα ταξίδια των Edward Dodwell και Simone Pomardi, 1801 & 1805-1806», πραγματοποιείται στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, στα Παλαιά Ανάκτορα, στην πόλη της Κέρκυρας.
Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την Πέμπτη 17 Ιουλίου, και παρουσιάζει την Ελλάδα μέσα από σχέδια και υδατογραφίες που φιλοτέχνησαν ο ιρλανδός Edward Dodwell (περ. 1777-1832) και ο ιταλός Simone Pomardi (1757-1830).
Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Δέσποινα Ζερνιώτη CMG, Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης και ο Καθηγητής John Camp (guest curator), διευθυντής ανασκαφών Αρχαίας Αγοράς της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής. Τα συγκεκριμένα έργα επιλέχτηκαν από τη σειρά των έργων που ξεπερνά σε αριθμό τα 800, και στα οποία παρουσιάζεται η Ελλάδα, ο τόπος και οι άνθρωποι όπως τα κατέγραψαν οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στις αρχές του 19ου αιώνα. Αποτελούν μέρος της μεγάλης συλλογής του Packard Humanities Institute που σήμερα κατέχει την πλειοψηφία των έργων των Dodwell-Pomardi.
Τμήμα της συλλογής του Packard Humanities Institute εκτέθηκε στο Λονδίνο, στο British Museum (07-02-2013 ως 28-04-2013), και στη Ρώμη, στο Forum Romano (27-09-2013 ως 16-03-2014). Στην Ελλάδα την παρουσίαση τμήματος της συλλογής ανέλαβε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η έκθεση στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης περιλαμβάνει έργα που εστιάζουν στα Ιόνια Νησιά, δεν παρουσιάστηκαν στο Λονδίνο και τη Ρώμη, και ως εκ τούτου εκτίθενται για πρώτη φορά.

ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΠ διοργανώνουν μουσική βραδιά με τοπικά σχήματα στα πλαίσια του
SEVEN FESTIVAL 2014. Μια βραδιά με σκοπό, μια βραδιά αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας, με τίτλο: «Μια θάλασσα για όλους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην «Κάτω Πλατεία», την πλατεία Σπιανάδα, το Σάββατο 19 Ιουλίου στις 20.00 και σκοπός της θα είναι η συγκέντρωση ποσού που θα βοηθήσει στην αγορά αναπηρικού αμαξιδίου θαλάσσης, για άτομα με αναπηρία και κινητικές δυσκολίες. Τη βραδιά θα συνδράμουν αφιλοκερδώς τοπικά συγκροτήματα με μουσικές εμπνευσμένες απ’ την ελληνική και διεθνή ροκ σκηνή. Την οργάνωση παραγωγής και την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Φίλοι του ΕΠΤΑ» και το 4ο SEVEN Festival 2014. Γύρω από την εξέδρα της εκδήλωσης θα υπάρχουν αυτοσχέδιοι κουμπαράδες όπου κόσμος θα μπορεί εθελοντικά να συμβάλει για την πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού σκοπού.
Ώρα Έναρξης: 20.00μ.μ.