Σαν σήμερα το 1981 η πρεμιέρα των Ντιουκς στην ελληνική τηλεόραση

Σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια, ο «General Lee» των Ντιουκς πρωτοεμφανίζεται στην ελληνική τηλεόραση, δύο χρόνια μετά από την τηλεοπτική πρεμιέρα στο αμερικανικό δίκτυο CBS. 8 Ιουλίου 1981: Η ξέφρενη καταδίωξη του Μπο και του Λιουκ Ντιουκ από το περιπολικό του Ρόσκο, αρχίζει στην ΕΡΤ. Ο λόγος φυσικά για τους «Dukes of Hazzard».

dukes.jpg

Η οικογένεια των Ντιουκς ζει σε επαρχία του αμερικανικού νότου. Η φάρμα τους, μπαίνει στο μάτι του «προύχοντα» της περιοχής, Μπος Χόγκ. Ο Μπος, έχοντας με το μέρος του και τις Αρχές της Κομητείας (σερίφης Ρόσκο), προσπαθεί με χίλιους δύο τρόπους να δημιουργεί προβλήματα στην οικογένεια, με απώτερο σκοπό να τους διώξει από την περιοχή. Οι Ντιουκς, δεν αποδέχονται τη «μοίρα» τους και… τα κυνηγητά αρχίζουν! Σύμμαχός τους, το πανέμορφο αυτοκίνητό τους, ο «Στρατηγός Λη», γνήσιο δείγμα της ανεξάρτητης φύσης τους.

Αν και οι Ντιουκς είναι τα «κακά παιδιά» της Κομητείας, ωστόσο βρίσκουν συχνά συμμάχους, όπως τον μηχανικό που τους επισκευάζει το αυτοκίνητο...

dukes2.jpg

Η σειρά θεωρήθηκε αρκετά πετυχημένη και έγινε γνωστή κυρίως από τα «ακροβατικά» του General Lee (μία Dodge Charger του 1969, εφοδιασμένη με κινητήρα απόδοσης 725 ίππων), τη μουσική της, τις ατελείωτες καταδιώξεις, τα μικροσκοπικά σορτς της Ντέιζι Ντιουκ και το περίφημο «ΥΕΕ-HAW».

dukes5.jpg

Τη μουσική της σειράς επιμελήθηκε ο Waylon Jennings, ο οποίος θεωρείται ένας από τους διασημότερους κιθαρίστες της country μουσικής.Κασσέτες της υποτιτλισμένης σειράς από την ΕΡΤ, αν σώζονται (αν δεν έγραψαν και σε αυτές ποδόσφαιρο τη δεκαετία του '80), θα βρίσκονται στο γνωστό δωμάτιο-αποθήκη στο κατηλειμμένο από την κυβέρνηση Ραδιομέγαρο, μαζί με άλλες για τις οποίες «έχουν πρόβλημα» με τα πνευματικά δικαιώματα αλλά και χιλιάδες αποσπάσματα χωρίς τίτλους έναρξης τα οποία δεν γνωρίζουν οι «υπεύθυνοι» όπως άλλωστε έχουν δηλώσει... από ποιες σειρές είναι.

I.B.
ERTOpen
Με πληροφορίες από το Retromaniax.gr και το Club φίλων Μικρού Σερίφη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16/09/2014 - 01:00