Eιδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ

Το ΤΑΙΠΕΔ «δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αξιοποίηση του ακινήτου, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μαζί σας, ως προς τον τρόπο αξιοποίησης, που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα οφέλη για την κοινωνία» αναφέρει σε επιστολή του προς το Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής.

Με την επιστολή αυτή, ο κ. Ταπραντζής απαντά σε προηγούμενη επιστολή του Δημάρχου, με την οποία εξέφρασε την αντίθεση του Δήμου της Κέρκυρας στην μεταβίβαση του ακινήτου του παλιού Ψυχιατρείου και τόνισε την ανάγκη συνέχισης της σημερινής λειτουργίας και περαιτέρω αξιοποίησής του, προς το συμφέρον των κερκυραίων πολιτών.

Όπως, επίσης, αναφέρει ο κ. Ταπραντζής, «...είναι σαφές ότι το ακίνητο εντάσσεται εντός του Αρχαιολογικού Χώρου της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας και της Παλαιόπολης (ΦΕΚ 178/ΑΑΠ/2012). Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση επί των ανωτέρω κτιρίων (επισκευή, συντήρηση, προσθήκη) ή οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα πλησίον αυτών, χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού δια των αρμοδίων Υπηρεσιών του».

Η επιστολή Τρεπεκλή

Πραγματικά προκαλεί ερωτηματικά η απόφαση της κυβέρνησης να μεταβιβάσει στο Ταμείο σας το Παλαιό Ψυχιατρείο που βρίσκεται στον πυρήνα του αστικού ιστού της Πόλης της Κέρκυρας.
Ένα ακίνητο που στεγάζει τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου και το ενοίκιό του αποδίδεται στον μέχρι τώρα ιδιοκτήτη που είναι το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας που λόγω της οικονομικής κρίσης το έχει απολύτως ανάγκη.
Ο Δήμος της Κέρκυρας και εγώ προσωπικά είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με παρούσες όμως τις τοπικές κοινωνίες και σκεπτικό τεκμηρίωσης για κάθε περίπτωση ξεχωριστά που να αποδεικνύει την εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος.
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα που ήδη σε τμήμα του εξυπηρετείται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και μπορεί συγχρόνως να καλύψει και άλλες κοινωνικές ανάγκες είναι απόλυτα ενταγμένο στην λειτουργία του αστικού κέντρου της Πόλης
Για αυτό θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος συνέχισης της σημερινής του λειτουργίας και περαιτέρω αξιοποίησής του προς συμφέρον των Κερκυραίων Πολιτών.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Με εισαγγελική εντολή παραμένουν στις θέσεις τους οι 24 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, ενώ – σύμφωνα με την εντολή - θα ακολουθήσει προκήρυξη από το ΑΣΕΠ για την οριστική πλήρωση των θέσεων.

Η εντολή κοινοποιείται και στον Υπουργό Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο, ενώ η απόφαση εκδόθηκε «κατόπιν πλείστων παραπόνων  πολιτών που προσέρχονται στην Υπηρεσία της Εισαγγελέως σχετικά με τα προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο το νησί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όχι μόνο οικιακές ανάγκες αλλά και ανάγκες τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων με συνέπεια να κινδυνεύει η δημόσια υγεία και επιπλέον να πλήττεται ο τουρισμός».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Σπύρο Πανδή, στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ, οι 24 θα μοριοδοτηθούν με σαφές προβάδισμα για την πρόσληψή τους, αφού διαθέτουν τεράστια εμπειρία στη διαχείριση βιολογικών και δικτύων, την ώρα που δεν υπάρχει καμία τεχνική σχολή η οποία να ειδικεύεται σε τέτοιου είδους υποδομές.

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Την Κέρκυρα θα επισκεφθεί, από τις 10 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προκειμένου να προεξάρχει των εορτασμών για την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα, προστάτου της Κέρκυρας. Τη σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος ο οποίος επισκέφθηκε το Φανάρι και είχε συνάντηση το πρωί του Σαββάτου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, «κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης απεδέχθη την πρόσκληση να επισκεφθεί την πανέμορφη νήσο των Επτανήσων. Τον Μητροπολίτη Νεκτάριο συνόδευε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας π. Ιουστίνος».
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΜΟΪΛΗ ΣΤΗΝ Π.Υ.

Τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Σαμοΐλης, που ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας της Πυροσβεστικής.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο βουλευτής «ένα απ’ τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό είναι ο διαχωρισμός του σε τρεις κατηγορίες, γεγονός που διαφοροποιεί το καθηκοντολόγιο, το μισθολογικό καθεστώς, τα δικαιώματα και την ασφάλισή τους. Συμπαραστέκομαι στο δίκαιο αίτημά τους για ομογενοποίηση όσων πυροσβεστικών υπαλλήλων πληρούν τις προϋποθέσεις, ώστε - κατ’ επέκταση - να επεμβαίνει πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά. Αυτήν τη στιγμή, δικαίως οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να διατηρήσουν όσα εργασιακά δικαιώματα μέχρι πρότινος θεωρούνταν κατοχυρωμένα, αλλά και για την εξασφάλιση των απαιτούμενων μέσων πυρόσβεσης. Η επαφή μου με τους εργαζομένους και συνολικά με το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι συνεχής».

Επίσης,

Ο κ. Σαμοΐλης επισκέφθηκε τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης «Νέοι Ορίζοντες». 

Ο ΚοιΣΠΕ «Νέοι Ορίζοντες» αποτελεί καινοτόμο μορφή συνεταιριστικής δράσης που προάγει την ισότιμη συμμετοχή ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, επαγγελματιών ψυχικής υγείας, φορέων και ατόμων της κοινότητας και βασίζεται στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη όλων.

Ο βουλευτής επισκέφθηκε τους χώρους που χρησιμοποιεί ο ΚοιΣΠΕ Κέρκυρας, ενώ συζήτησε με το Δ.Σ. και το φλέγον ζήτημα της παραχώρησης του κτηριακού συγκροτήματος του παλιού Ψυχιατρείου στο ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του, καθώς στους χώρους αυτούς βρίσκεται και ο ΚοιΣΠΕ.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ.

Με 61 θέματα θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο της Κέρκυρας, στη συνεδριακή αίθουσα του Μον Ρεπό.
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΙΜΑ ΤΟ ΝΙΚΙΑ ΛΟΥΝΤΖΗ

Με τέσσερις ομιλίες θα τιμηθεί στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στις 8.00, ένας σπουδαίος ζακυνθινός συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, ο Νίκιας Λούντζης.

Για τον Νίκια Λούντζη, παρόντος του ιδίου, θα μιλήσουν οι: Νάσος Μαρτίνος: «Ο Θεός σαν πειρασμός του συγγραφέα», Περικλής Παγκράτης: «Ο Νίκιας Λούντζης, ο Σολωμός και η ωραία και σχεδόν μόνη Ζάκυνθος», Θεοδόσης Πυλαρινός: «"Στο Ιόνιο Λιμπερτά": ένα πολυσύνθετο ρομάντσο» και Αναστασία Σιώψη: «Ο Νίκιας Λούντζης και η συμβολή του στην Επτανησιακή μουσική»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Ο Σύλλογος «Ορθοπεταλιά», σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερκύρας και την Αμερικάνικη Γωνιά αυτής, διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και ανάπτυξης».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας θα γίνει σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του ποδηλάτου καθώς και του τρόπου με τον οποίο οι Ολλανδοί ανέπτυξαν το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσον, και πόσο βοήθησε σ’ αυτό το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων τους.

Μετά από μια αναδρομή σε τοπικό επίπεδο καθώς και την "περιπέτεια" των Κερκυραϊκών ποδηλατοδρόμων, θα δοθεί χρόνος στους συμμετέχοντες να εκφράσουν απορίες και απόψεις στους παρευρισκόμενους τοπικούς άρχοντες.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 20 του μηνός, στις 8.30, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη.ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Το Σάββατο 21 Ιουνίου, στις 6.15 το απόγευμα, στο γήπεδο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, θα γίνει φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του ποδοσφαιρικού συλλόγου CORFU F.C. 2013 (ΚΕΡΚΥΡΑ 2013) και των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησαν το 2004 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Μαζί τους θα είναι και επίλεκτοι διεθνείς του ΠΣΑΠ (Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών).

Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα αποδοθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, τόσο των Διενοριακών Συσσιτίων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όσο και του Σχολείου για τα Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, το οποίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Τα εισιτήρια τιμώνται πέντε Ευρώ και διατίθενται στις Ενορίες της πόλεως και της περιφέρειας, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα της πόλης, όπως επίσης και στο γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα.