Ειδήσεις από ΕΡΑ Φλώρινας

Φλώρινα- Αμύνταιο: Μάχη σώμα με σώμα Βοσκόπουλου- Κωνσταντινίδη και Θεοδωρίδη- Ιωσηφίδη

Με τις κεντρικές πολιτικές ομιλίες σε Φλώρινα και Αμύνταιο ολοκλήρωσαν την προεκλογική τους εκστρατεία οι υποψήφιοι για τον Β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης τη Κυριακή 25 Μαΐου. Στον Δήμο Φλώρινας την μάχη θα δώσουν ο Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος την πρώτη Κυριακή συγκέντρωσε ποσοστό 45,43% και ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 37,36%, διεκδικώντας την ψήφο των 57. 474 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Στον Δήμο της Φλώρινας στον πρώτο γύρο των εκλογών η αποχή άγγιξε το 61,53% αφού από τους 57.474 ψήφισαν μόλις οι 22.109. Στο Αμύνταιο την ψήφο των 25.314 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του Δήμου Αμυνταίου θα διεκδικήσουν ο Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, ο οποίος την πρώτη Κυριακή συγκέντρωσε ποσοστό 48,97% και ο Ιωακείμ Ιωσηφίδης ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 47,33%. Στον Δήμο Αμυνταίου στον πρώτο γύρο των εκλογών η αποχή άγγιξε το 44,08% αφού από τους 25.314 ψήφισαν οι 14.155.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την ψήφο των 90.021 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας θα διεκδικήσουν την Κυριακή 25 Μαΐου ο Γιώργος Δακής και ο Θεόδωρος Καρυπίδης. Στον πρώτο γύρο των εκλογών στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας ο Γιώργος Δακής συγκέντρωσε ποσοστό 32,94% ενώ ο Θεόδωρος Καρυπίδης συγκέντρωσε ποσοστό 30,46%.

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του ΠΑΙΧΝΙΔΑΓΩΓΕΙΟΥ

Με την συμμετοχή αρκετών παιδιών της Φλώρινας ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας που στοχεύει στην ώθηση των παιδιών για τη συμμετοχή τους σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητας τους και να ωθηθούν σε υγιείς τρόπους ψυχαγωγίας. Οι εκδηλώσεις θα συνεχίσουν και σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα με έκθεση βιβλίου και εκδηλώσεις που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις των παιδιών.

Θωμαή Αδάμου