Οι 3οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων στο Μπουένος Αϊρες ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα με την τελετή λήξης

Στην Ιστορία πέρασαν οι 3οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα  με την τελετή λήξης στο Μπουένος Αϊρες, στο Ολυμπιακό Πάρκο στη Vila Soldati.


    Η Ελίνα Τζένγκο, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας.

H χώρα μας κατέκτησε 6 μετάλλια, 3 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα, ενώ πρώτη στον κατάλογο των μεταλλίων ήταν η Ρωσία με 59 (29-18-12).


    Ηταν οι πρώτοι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων που έγιναν εκτός Ασίας, οι πρώτοι Αγώνες που διεξήχθησαν στο νότιοδυτικό ημισφαίριο.

    Σε τέσσερα χρόνια, θα είναι η σειρά της Αφρικής, επίσης  για πρώτη φορά, στο Ντακάρ to 2002.

    Για περίπου δύο εβδομάδες (12 ημέρες), το Μπουένος Άιρες κινήθηκε στους ρυθμούς των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς 4.012 αθλητές από 206 χώρες, είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε 32 αθλήματα, να γνωριστούν και να διδαχθούν τις αξίες του Ολυμπισμού.
Μαζί τους οι περισσότεροι από 10.000 εθελοντές, που βοήθησαν για την επιτυχία της μεγάλης διοργάνωσης.

    «Μπουένος Αϊρες σε ευχαριστούμε πολύ. Από τότε που φτάσαμε στην πόλη σας, ο ενθουσιασμός σας, μας εξέπληξε. Γέμισαν τα στάδια και όλοι ενεθάρρυναν τους αθλητές. Έδειξαν με αυτόν τον τρόπο ότι οι Αργεντινοί είναι αληθινά παθιασμένοι με τον αθλητισμό. Είναι τα αληθινά αστέρια αυτών των Αγώνων. Αυτοί οι Αγώνες ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Ούτε καν αναμέναμε να φτάσουν σε τόσο μεγάλη επιτυχία, έστω κι αν δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για την Αργεντινή πως θα διογρανώσει άψογα τους Αγώνες. Με την συντριπτική επιτυχία αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι το Μπουένος Άιρες θα είναι μια εξαιρετική πόλη υποδοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα σας έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας»,  είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ σημειώνοντας την «τεράστια επιτυχία» των Αγώνων.

    Οι χιλιάδες των ανθρώπων που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Πάρκο, στη Vila Soldati για την τελετή λήξης, φώναζαν «Ar-gen-ti-na, Ar-gen-ti-na!», προκαλώντας ενθουσιασμό  στους αθλητές.

    Η διάσημη «οικοδέσποινα» Σολεδάδ, άνοιξε την μουσική σκηνή, τραγουδώντας από ποπ μέχρι παραδοσιακά λαϊκά τραγούδια με την αδελφή της Nαταλία.

    Το προεδρικό ελικόπτερο προσγειώθηκε κοντά στη λεωφόρο Ρόκα και ο Τόμας Μπαχ  παρέδωσε στον Μαουρίτσιο Μάτσρι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο Τιμής, πριν από την έναρξη της τελετής.

    «Όλοι θέλουμε να αναρωτηθούμε: Γιατί να μην γυρίσουμε πίσω και να ξεκινήσουμε ξανά;  Τα παιχνίδια τελειώνουν, αλλά αφήνουν πολλά ίχνη. Δείχνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα στο επίπεδο των καλύτερων στον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος, ο οποίος χαιρέτησε τους Αργεντινούς αθλητές και έφυγε.

    Την μουσική σκηνή διαδέχθηκε μία τελετή με ακροβατικά, ενώ ο εθνικός ύμνος της χώρας, τραγουδήθηκε από την Σοέμα Μοντενέγκρο.

ΑΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54