Πρώτευσαν Γκελαούζος & Ρεμπούλη στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ο καιρός αποδείχθηκε ο καλύτερος σύμμαχος για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας κι έτσι περισσότεροι από 17.000 δρομείς μετέτρεψαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας σε ένα ποτάμι γεμάτο ενέργεια. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, περισσότερες από 120 οικογένειες, ηλικιωμένοι και παιδιά, βρέθηκαν δίπλα με σπουδαίους Έλληνες αθλητές και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στους αγώνες των 3χλμ και 5χλμ και βεβαίως στον Ημιμαραθώνιο, ενώ το παράδειγμα για το πόσα μπορεί να πετύχει κάποιος έδωσαν οι συμμετέχοντας στον αγώνα του 1χλμ για ΑΜΕΑ και Special Olympics.

Στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1:08,35 κάνοντας ρεκόρ διαδρομής, νίκη που του δίνει αυτόματα το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Βροντάδου Χίου με χρόνο 1:09.27  και στην τρίτη ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, Κώστας Πούλιος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1.09.34

«Ηταν πάρα πολύ όμορφος αγώνας, ο ανταγωνισμός ήταν έντονος με τόσους καλούς αθλητές, κάτι που μας βοήθησε πολύ. Η διαδρομή ήταν λίγο δύσκολη με ανηφόρες αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός, ήταν παντού στη διαδρομή και αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο να τα πάμε όλοι καλά. Ο Ημιμαραθώνιος είναι σπουδαία διοργάνωση και συγχαρητήρια στους διοργανωτές», δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό ο Γκελαούζος.

Στις γυναίκες πρώτη στον 5ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αναδείχθηκε η Ράνια Ρεμπούλη με ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 1.16.57 εκπροσωπώντας τον Γυμναστικό Σύλλογο Νέων Λέρου. Δεύτερη ήταν η Αναστασία Καρακατσάνη του Γυμναστικού Συλλογου Τρικάλων με χρόνο 1.17.23 και στην τρίτη θέση η Μάγδα Γαζέα του ΑΓΕΣ Ζακύνθου και χρόνο 1.18.54.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την επίδοση μου. Στόχος μου είναι σε κάθε αγώνα να είμαι καλύτερη. Αυτό αποτελεί επιβράβευση για τις προσπάθειες που καταβάλω. Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον Ημιμαραθώνιο. Χάρηκα όλη την ατμόσφαιρα, τον κόσμο που μας ενθάρρυνε. Η διαδρομή ήταν δύσκολη και μεγάλος ο ανταγωνισμός. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους αθλητές» δήλωσε η Ράνια Ρεμπούλη.


του Δημήτρη Βασιλόπουλου
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ