Πανελλήνιο Masters & Juniors Beach Volley: Η γιορτή στην άμμο αρχίζει ξανά


 
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν το πρώτο επίσημο σερβίς του Πανελληνίου Σιρκουί Beach Volley Masters 2014, αλλά και του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Juniors, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και οι καινοτομίες της φετινής γιορτής στην άμμο, όπου διοργανωτές, χορηγοί και αθλητές άφησαν υποσχέσεις για μία ακόμη συναρπαστική σεζόν.


Ο Θανάσης Ρέρρας, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Beach Volley και ταμίας του ΔΣ ΕΟΠΕ ευχαρίστησε αρχικά τους χορηγούς του πανελλήνιου σιρκουί και ιδιαίτερα «την Lipton που θα άλλη μια χρονιά στηρίζει τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Την BODYTALK που τείνει να γίνει ένας ιδιαίτερος σύμμαχος, που στηρίζει και τις διεθνείς διοργανώσεις και τις εθνικές ομάδες. Οι άνθρωποι της BODYTALK έχουμε τη χαρά να μας στηρίζουν ιδιαίτερα και να είναι άνθρωποι του βόλεϊ, όπως και η μπάλα Gala.

Οι σύμμαχοι μας από τον ιατρικό χώρο ο Φιλοκτήτης το διαγνωστικό κέντρο και κέντρο θεραπείας και αποκατάστασης και το Mediterraneo, μια υπερσύγχρονη κλινική που συνεργάζεται και με διεθνείς πανεπιστημιακούς οίκους και είναι στην υπηρεσία των εθνικών ομάδων σάλας και μπιτς βόλεϊ. Το ισοτονικό i pro, την εταιρία Βίκος, και τέλος έναν καινούριο μας σύμμαχο, το Action 24 που μας βοηθά σε αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο που είναι η μαζικοποίηση του αθλήματος. Θέλαμε να φέρουμε το μπιτς βόλεϊ στο σπίτι του κάθε Έλληνα. Δυστυχώς με τους περιορισμούς των συνδρομητικών καναλιών δεν μπορούσαμε να το πετύχουμε, τώρα πετυχαίνουμε έναν στόχο που έχουμε θέσει ως διοίκηση της ΕΟΠΕ εδώ και δύο χρόνια.

Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω και να καλωσορίσω τους ‘συμμάχους μας’ τους συνδιοργανωτές των τουρνουά οι οποίοι δεν έχουν επιλεγεί τυχαία. Είναι άνθρωποι που έχουν επενδύσει πολύ σοβαρά στο μπιτς βόλεϊ, έχουν φτιάξει δικά τους γήπεδα. Ο κύριος Μαναβής στην Θεσσαλονίκη με το Avant Garde Sports Club, ο κύριος Μανιάτης στο Καράβι, η κυρία Σφυρή για το Vari Sports Club, ο κύριος Ναουμίδης στη Βεγορίτιδα, το beach bar Mayo στην Αλεξανδρούπολη, και ο σύλλογος του Θησέα Πατρών και η κυρία Σκουφάκη η πρόεδρός του.

Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές, τους οποίους εκπροσωπούν σήμερα η Πηγιάννα Μεθενίτη και ο Φερνάντο Μπιλλήρη που εκτός από το αγωνιστικό τους ταλέντο διακρίνονται για το ήθος τους. Επίσης τους διαιτητές που έχουν αψηφήσει τους όποιους ψιθύρους και συνεχίζουν να βοηθούν το άθλημα. Ιδιαίτερα τον αρχιδιαιτητή του Μπιτς, τον Βασίλη Ράπτη, έναν ιδιαίτερα ευγενικό και αξιοσέβαστο άνθρωπο.

Δεν επιλέξαμε τυχαία τους προορισμούς. Η Βεγορίτιδα επελέγη γιατί η τοπική ένωση ΕΣΠΕΜ, ο κύριος Δημητριάδης και ο κύριος Ακριτίδης κάνουν ιδιαίτερη αναπτυξιακή δουλειά με πάνω από 20 τοπικά τουρνουά σε μικρές ηλικίες, για μία τόσο μικρή ένωση είναι ιδιαίτερα υψηλό του νούμερο.

Ο επίσης θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη που δεν είναι μόνο πατρίδα της σάλας αλλά και του μπιτς βόλεϊ, ενώ επιλέξαμε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να τονίσουμε και στα μεγάλα αστικά κέντρα την ανάπτυξη.
Στην Πάτρα θα διεξαχθούν τα περισσότερα τουρνουά των juniors γιατί θέλουμε να δείξουμε τη σημασία της Πελοποννήσου η οποία έχει πάνω από 25 συλλόγους που ασχολούνται με το μπιτς.

Από κει και πέρα θα υπάρξουν κάποιες καινοτομίες φέτος. Οι νικητές θα εντάσσονται στον εθνικό σχεδιασμό, ενώ οι ομάδες που θα κερδίζουν κάθε Master θα κερδίζουν συμμετοχή ή προπόνηση με τις εθνικές ομάδες.

Θα υπάρξει ένα καινούριο πρόγραμμα, το «γνώρισε το μπιτς βόλεϊ» το οποίο θα είναι συνέχεια ενός παλιού προγράμματος. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχει κάποιος χρόνος, όπου επιλεγμένοι αθλητές και αθλήτριες θα μαθαίνουν στους νέους κάτω των 12 και 14 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με το μπιτς βόλεϊ να έχουν μια πρώτη επαφή και γνωριμία. Προσανατολισμός μας είναι η ανάπτυξη και η μαζικοποίηση του αθλήματος.


Οι ενώσεις με ιδιαίτερα δραστήριες αυτές την Κρήτης και της Μακεδονίας, την ένωση της Θεσσαλίας και την ένωση του Έβρου θα πραγματοποιήσουν περίπου 30 τουρνουά Regional.

Επίσης υπάρχουν ήδη και 30 τουρνουά στην περιφέρεια τα οποία θα κάνουν οι περίπου 20 εθελοντές ομοσπονδιακοί προπονητές τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 50 αναπτυξιακά τουρνουά σε όλη την Ελλάδα.

Υπάρχουν πάνω από 120 καταγεγραμμένα γήπεδα μπιτς βόλεϊ σε όλη τη χώρα. Θα ήθελα να τονίσω ότι παρά τις παρεξηγήσεις η ομοσπονδία στηρίζει τα ανεξάρτητα τουρνουά. Γίνονται από πολλούς φορείς και συλλόγους. Το 90% είναι εγκεκριμένα από την ΕΟΠΕ. Κλείνοντας θέλω να πω ότι σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς η ΕΟΠΕ πραγματοποιεί διοργανώσεις με ποιότητα και ανταγωνισμό. Οι πόρτες της ΕΟΠΕ είναι ανοιχτές σε όλους, δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε τη μαζικότητα και στοχεύουμε στην ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ στη χώρα μας.

Από την πλευρά της η Brand Manager του Lipton Ice Tea κ. Δανάη Ρήγα τόνισε: "Είμαστε χαρούμενοι που για ακόμα μια χρονιά συνεχίζουνε την συνεργασία μας με την ΕΟΠΕ και στηρίζουμε τα Πανελλήνια πρωταθλήματα μπιτς βόλεϊ. Το Lipton ice tea θα βρίσκεται δίπλα στους αθλητές για να τους δροσίζει και να τους τονώνει σε κάθε τους προσπάθεια. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία".


Η Έφη Σφυρή εκπροσωπώντας τους συνδιοργανωτές και δη το Vari Sports Club δήλωσε: "Σαν διοργανώτρια, ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτή την προσπάθεια. Από την πλευρά μου δεν ξεχνώ την αθλητική ιδιότητα και θέλω να σταθώ στις συμμετοχές. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά. Σε επίπεδο γυναικών το ταμπλό είναι 12άρι, με πολλά νέα ονόματα και ελπιδοφόρες αθλήτριες. Το Vari Sports Club αν και δραστηριοποιείται περισσότερο με το ερασιτεχνικό κοινό, με πολύ μεγάλη χαρά φιλοξενεί Μάστερς για 3η χρονιά. Φιλοξενούμε τις εθνικές ομάδες, είμαστε δίπλα στους αθλητές και την ΕΟΠΕ όποτε μας ζητηθεί. Θέλουμε να δείξουμε στο ερασιτεχνικό κοινό, την φινέτσα μιας επαγγελματικής διοργάνωσης".

Από την πλευρά των πρωταγωνιστών του φετινού καλοκαιριού η Πηγιάνα Μεθενίτη ως εκπρόσωπος των αθλητριών σημείωσε: "Εμείς οι αθλητές τα λέμε καλύτερα στο γήπεδο για αυτό και δεν θα μακρηγορήσω . Έχω περάσει από τα juniors και βλέπω με χαρά την προσπάθεια της ομοσπονδίας να διοργανώσει πολλά τουρνουά. Πρέπει να στηρίζουμε τα Τζούνιορς γιατί από εκεί θα βγουν οι αυριανοί αθλητές που θα αγαπούν αυτό το άθλημα".Τέλος ο εκπρόσωπος των αθλητών Φερνάντο Μπιλήρης είπε: "Να καλωσορίσω από την πλευρά μου τους αθλητές που θα συμμετέχουν φέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η ανάπτυξη του αθλήματος συνεπάγεται και καλούς αθλητές. Θέλω πολλά να πω αλλά θα αρκεστώ στο ότι πρέπει να δοθεί βάση στους συμμετέχοντες που είναι και το προϊόν του αθλήματος. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά τουρνουά και θα θέλαμε περισσότερους αθλητές και πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα".


Οι φετινοί σταθμοί του Πανελληνίου Σιρκουί Beach Volley 2014

    
Διοργάνωση 4-6 Ιουλίου
    
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΡΔΙΑ
AVANT GARDE SPORTS CLUB
    
MASTERS
4-6 Ιουλίου
    
ΑΙΓΙΝΑ
    
OPEN
11-13 Ιουλίου
    
ΣΧΟΙΝΙΑΣ
ΚΑΡΑΒΙ SPORTS CLUB
    
MASTERS
18 - 20 Ιουλίου
    
ΑΘΗΝΑ
VARI SPORTS CLUB
    
MASTERS
25 - 27 Ιουλίου
    
ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ
BEACH BAR AMMOS
    
MASTERS
1 - 3 Αυγούστου
    
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
BEACH BAR MAYO
    
FINAL


Tο πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Juniors

    
Διοργάνωση 7-9 Ιουλίου            
    
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Avant Garde SportsClub
    
OPEN K19
14-16 Ιουλίου
    
ΣΧOΙΝΙΑΣ, CLUB  ΚΑΡΑΒΙ
    
OPEN K19
18-20 Ιουλίου
    
ΠΑΤΡΑ, Εγκαταστάσεις Beach Volley A.O. Θησέα Πατρών
    
OPEN K19
25-27 Ιουλίου
    
ΠΑΤΡΑ, Εγκαταστάσεις Beach Volley A.O. Θησέα Πατρών
    
FINAL K16
1-3 Αυγούστου
    
ΠΑΤΡΑ, Εγκαταστάσεις Beach VolleyA.O. Θησέα Πατρών
    
FINAL K19
8-10 Αυγούστου
    
ΠΑΤΡΑ, Εγκαταστάσεις Beach Volley A.O. Θησέα Πατρών
    
FINAL K22